Zararlı Haberleri

Zararlı Haberleri

Airfryer Kullananlar dikkat! Airfryer Zararları Nelerdir?

Airfryer, henüz yeni bir mutfak eşyası olarak kullanıma sunulur. Bu küçük mutfak eşyası, hızlı ve pratik kullanım sunduğu için pek çok kişi tarafından ilgi görür. Özellikle de kızartılacak besinleri dakikalar içerisinde tüketime hazır hale getirir. Normal kızartma yağında ya da fırında kızartmak çok daha zaman alıcıdır. Ancak airfryer, kızartma süresini kısaltarak besinlerin pişmesini sağlar.

Ölüme yol açan ağrı kesici hakkında soruşturma başlatıldı: Liste yayınlandı | Metamizol içeren ağrı kesiciler

Avrupa İlaç Kurumu (EMA), metamizol içeren ağrı kesicilerin agranülositoza neden olabileceği endişesiyle ilgili bir inceleme başlattı.

'Masum' diye sunulan elektronik sigaranın korkunç zararları ortaya çıktı

Son yıllarda 'Sigaradan daha az zararlı' olduğu düşünülerek kullanımı hızla yayılan elektronik sigaranın ciddi bir zararı ortaya çıktı. Buna göre bu sigarayı kullananların hücre DNA'sının bile zarar gördüğü belirlendi. Uzmanlar, e-sigaraya başlama yaşının 10-11'e kadar düştüğünü belirterek bebeklerde bile zehirlenmelere rastlandığını söyledi.

Dr. Öğr. Üyesi Taşkıran: 'Bir avuç kuruyemişten fazlası zararlı'

Medical Point Gaziantep Hastanesi Fonksiyonel Tıp/Uzm. Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Taşkıran, kuruyemişin taze, çeşitli ve az miktarda tüketilmesi gerektiğini, aksi taktirde bir çok hastalığa davetiye çıkarabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Tarım Bakanlığı el attı! Satışı durduruldu... Artık market raflarında olmayacak

Margarinin sağlığa zararlı oluğu konusunda doktorlar hem fikir. Son yıllarda bu konuda ciddi bir bilinç de oluştu. Artık tüketicilerin büyük bir kısmı tereyağı kullanmaya çalışıyor ancak bazı firmalar margarinlerin ambalajını ve raftaki markasını tereyağına benzeterek pazarlıyor. Neyse ki Tarım Bakanlığı bu duruma müdahale etti ve margarinlerin tereyağı görselleriyle satışı yasaklandı.

Uzmanlar dünyanın en zararlı içeceklerini açıkladı! İşte uzak durmanız gereken 7 içecek...

Uzmanlar, içerisinde gizli katkı maddeleri ve pek çok zararlı ürün barındıran içecekler için uyarıda bulundu. İşte uzmanların kesin bir dille uyarıda bulunduğu dünyanın en zararlı 7 içeceği...

Kalıcı makyaj uygulamaları zararlı mı?

Her zaman güzel ve bakımlı görünmek isteyen pek çok kadın tercihini kalıcı tırnak ve makyaj uygulamalarından yana kullanıyor. Son yıllarda giderek yaygınlaşan bu uygulamaların yüze ve tırnaklara zarar vermemesi için işin uzmanları tarafından steril bir ortamda yapılması gerekiyor.

Bulyonun bu zararlarını öğrendikten sonra bir daha almayacaksınız!

Dünyanın en zararlı besini olarak seçilen bulyonun sadece bir küpü bile vücuda ciddi zararlar veriyor. Mutfaklarda yiyeceklere tat vermesi için kullanılan bu kimyasal bileşenin yol açtığı hastalıklar oldukça fazla.

Canan Karatay ısrarla uyardı! Bu meşrubatı sakın içmeyin, bağışıklık sistemini paramparça yapıyor

Marketlerde satılan bir içecek türünün tehlikelerine dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, içeceğin çok tüketilmesi durumunda kalbe, sinir sistemine ve bağışıklığa zarar verdiğini söyledi. İşte, sağlığa zararlı olan o içecek...

Amerikan Kalp Derneği tüm dünyaya duyurdu: Kalp krizinden ölüm riskini sıfıra indiren besin! Balıktan 7 bin kat fazla omega-3 içeriyor

Omega-3 kaynağı besinler hastalıklara karşı direnç kazanmamızı sağlar. Ve oldukça önemli gıdalar arasında yer alır. Omega-3 kaynağı denildiğinde ilk akla balık gelse de balık tüketmeyi sevmeyenler alternatif omega 3 gıdalarına yöneliyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu balıktan 7 bin kat daha fazla omega 3 kaynağına sahip olan gıdayı açıkladı. ABD'li bilim insanları bu doğal gıdanın felç geçirme riskini yüzde 12 azalttığını tespit etti.

Alkolün azı da çoğu da beyne zararlı! Uzman isim alkolün beyinde oluşturduğu zararları açıkladı

Prof. Dr. Uludüz, çok sayıdaki bilimsel araştırmaya göre en düşük seviyedeki alkol tüketiminin bile beyne zarar verdiğine dikkat çekti ve ‘‘Her şeyin azı karar çoğu zarar sözü alkol için geçerli değil. Düşük dozu bile beyinde hasara yol açabilir’ dedi.

Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarafından Fıstık Üreticilerine Eğitim Verildi

Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde, farklı köylerden 50 civarında Siirt fıstığı üreticisine Siirt fıstığında zararlı böcekler tanıtıldı.

Noodle zararlı mı? Noodle içinde ne var? Uzmanlar noodle konusunda uyarıyor

Günümüzün popüler yemeği Noodle, artık küçükten büyüğe pek çok kişi tarafından tüketilirken Noodle yemeği uzakdoğu mutfağından çıkıp, tüm dünyada sıkça kullanılmaktadır. Peki Noodle makarna zararlı mı? Noodle makarna içinde ne var? Noodle Makarna hakkında merak edilen tüm bilgiler!

Hemen parmaklarınızı kontrol edin: Parmaklarda ortaya çıkan bu belirti o hastalığın habercisi olabilir

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kanserin zararlı etkilerinden korunmak için erken teşhis ve doğru tedavi büyük önem taşıyor. Kanserin az bilinen belirtileri bu hastalığın erken teşhis edilmesini sağlayabiliyor. Uzmanlar parmaklarda ortaya çıkan kanser belirtisine karşı dikkat etmeniz gerektiğini paylaşıyor. İşte detaylar...

Telefonu şarj olurken kullanmak zararlı mı?

Birçok insan telefonunu şarj olurken kullanmak zorunda kalıyor. Peki telefonu şarj olurken kullanmak zararlı mı?

Karot deprem testi zararlı mı? Karot testi başvurusu nasıl yapılır? Karot testi ücreti

Yaşanan büyük depremin ardından karot testi hakkındaki araştırmalar arttı. Vatandaşlar bulundukları binaların güvenilirliğinden ve sağlamlığından endişe duymaya başlayınca çareyi yapının dayanıklılık gücünü ölçen testlerde aradı…

Neden ayakta su içmemeliyiz? İşte 4 zararı

Halk arasında ayakta su içmenin zararlı olduğuna dair yaygın bir inanış var. Hatta genelde Müslümanlar, Hz. Muhammed'in sünneti doğrultusunda suyu oturarak içiyor. Tıbba göre; ayakta su içmek gerçekten de zararlı!

Akıllı telefonlardaki 15 riskli uygulama: Hemen silin

Akıllı telefonlara indirilen kimi uygulamalar güvenlik açısından risk doğruyor. Uzmanların tespit ettiği zararlı uygulamalardan 15'i listelendi.

Kahvaltılarda tüketmek kansere neden oluyor

Gün içinde tüketilen besinlerin en önemlisi şüphesiz sabah kahvaltısıdır. Özellikle güne daha dinç ve sağlıklı başlamak için sağlam bir kahvaltı yapmak gerekir. Ancak kahvaltıda tükettiğimiz yiyecekler bazen oldukça zararlı olabiliyor.

Twitter Türkiye için yeni özellik devreye alıyor

Twitter, zararlı olabilecek paylaşımlardan önce kullanıcıyı uyardığı Reply Prompts (Yanıt İstemleri) özelliğini Türkiye'de devreye alıyor. Daha önce Brezilya ve ABD'de denenen özellik hakaret, kaba dil veya nefret söylemi içeren paylaşımların azalmasını sağladı.

Zararlı hayvanlardan korunmak için hangi dualar okunur?

Hz. Peygamber (SAV), konakladığı ve geçtiği yerlerde yılan, akrep vs gibi zararlı hayvanlar gördüğünde, onlardan korunmak için bazı dualar eder ve bunları ümmetine de tavsiye ederdi...

Bilgisayar oyunları zararlı mı, yoksa zekâ geliştirici mi? Uzmanlar açıklıyor…

Yeni bir araştırma tüm ezberleri bozuyor ve bilgisayar oyunlarının düşünüldüğü kadar zararlı olmayabileceğini ortaya çıkarıyor.

Siirt'te Havalar Isındı! İlaçlama Çalışmaları Arttı

Siirt Belediyesi’nin sinek ve zararlı haşere gruplarına karşı rutin olarak sürdürdüğü mücadele çalışmaları havaların ısınmasıyla birlikte hız kazandı.