• Haberler
  • Dünya
  • Flaş İddia! Türkiye Askerlerini Suriye'den Çekebilir

Flaş İddia! Türkiye Askerlerini Suriye'den Çekebilir

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye'den askerlerini çekmeyi görüşmeye hazır olduğunu iddia etti. Lavrov, Türklerin buna hazır olduğunu ancak belirli parametreler üzerinde anlaşmaya varılmadığını belirtti. Türkiye, Suriye, Rusya ve İran arasında yeni bir toplantı planlandığı da açıklandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme adımlarına yönelik çarpıcı bir açıklama yaptı. Lavrov, Türkiye'nin Suriye'den askerlerini çekmeyi görüşmeye hazır olduğunu iddia ederek, "Türkler buna hazır ama henüz belirli parametreler üzerinde anlaşmaya varılmadı." dedi.

TÜRKİYE İLE SURİYE ARASINDA NORMALLEŞME ÇABALARI

İç nedeniyle Suriye ile 13 yıldır tüm temasları bitiren Ankara, geçtiğimiz aylarda normalleşme için ilk kez adım attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e geçtiğimiz aylarda "normalleşme" çağrısı yaparken, kritik bir gelişme yaşandı.

TÜRKİYE, SURİYE, RUSYA VE İRAN YENİ TOPLANTIYA HAZIRLANIYOR

TV kanalı Russia Today'e konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya, Türkiye, Suriye ve İran'ın yakın gelecekte Ankara ve Şam arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini görüşmek üzere bir toplantı daha yapmayı planladıklarını belirtti. Lavrov, "Geçen yıl hem savunma hem de dışişleri bakanlıkları ve özel kurumların katılımıyla toplantılar düzenlemek için büyük çaba sarf ettik. Bu toplantıları Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yol açabilecek koşulları görüşmek için kullandık. Bu toplantılara Suriye, Türkiye, Rusya ve İran'dan temsilciler katıldı" dedi.

''TÜRKİYE, SURİYE'DEN ASKERLERİNİ ÇEKMEYİ GÖRÜŞMEYE HAZIR''

Lavrov, "Şimdi başka bir toplantı hazırlamanın makul olacağına inanıyoruz. Öngörülebilir bir gelecekte bunun gerçekleşeceğinden eminim" diye konuşurken, Türkiye ilgili çarpıcı bir detay paylaştı. Lavrov, Türkiye'nin Suriye'den askerlerini çekmeyi görüşmeye hazır olduğunu ancak henüz belirli koşullar üzerinde anlaşmaya varılmadığı" söyledi.

Bakmadan Geçme