• Haberler
  • Spor
  • Galatasaray çakıldı, Fenerbahçe Yükseldi!

Galatasaray çakıldı, Fenerbahçe Yükseldi!

Young Boys mağlubiyeti sonrası Galatasaray hisseleri sert bir düşüş yaşadı. Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'a transferi ise, kulübün hisselerinde önemli bir artışa neden oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre ekibi Young Boys'a elenen Galatasaray, borsada sert bir değer kaybı yaşadı. Sarı-kırmızılı kulübün hisseleri, maçın ardından yüzde 9'un üzerinde düşüş gösterdi. Şampiyonlar Ligi play-off turu sonuçlarının yankıları borsada hissedildi. Galatasaray, İsviçre temsilcisi Young Boys'a 3-2 ve 1-0'lık skorlarla mağlup olarak Devler Ligi'ne veda etti.

Bu mağlubiyetin ardından Galatasaray Sportif AŞ'nin hisseleri güne sert düşüşle başladı. Önceki gün 8,41 liradan kapanan hisse fiyatı, saat 10.55 itibarıyla yüzde 9,04 gerileyerek 7,65 liraya düştü.

Analistler, bu düşüşte Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılarak elde edeceği gelirlerden mahrum kalmasının etkili olduğunu belirtiyor. Kulübün finansal başarısının sportif başarılarla doğrudan bağlantılı olduğunu vurgulayan uzmanlar, Şampiyonlar Ligi'ne katılım bedeli olarak belirlenen 18 milyon 620 bin avro ve yayın geliri olan 9 milyon avronun önemli bir kayıp olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, Galatasaray’ın oynayacağı 8 maçta galibiyet başına 2,1 milyon avro ve beraberlik için 700 bin avro kazanabileceği düşünülüyordu. Bu durumda, kulüp yaklaşık 27,6 milyon avroluk bir geliri kasasına koyamamış oldu.

FENERBAHÇE HİSSELERİNE FERDİ DOPİNGİ

Öte yandan, Fenerbahçe dün yaptığı açıklamada, genç yıldız Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun 30 milyon avro bonservis bedeliyle İngiltere Premier Lig takımlarından Brighton'a transfer olduğunu duyurdu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe ayrıca 5 milyon avroya kadar başarı bonusu ve sonraki satıştan yüzde 10 pay alacak. Bu haberin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe hisseleri yüzde 2,3 artışla 140 liraya yükseldi.

Diğer spor kulübü hisseleri arasında Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ yüzde 3,15 artarken, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'nin hisseleri ise yüzde 3,24 oranında değer kaybetti. 

Bakmadan Geçme