Gaziantep'te Siirtli ailenin düğününde İŞİD saldırısında Hayatını Kaybedenler Anıldı

20 Ağustos 2016 tarihinde Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi'nde, Siirtli bir ailenin düğününe yönelik gerçekleştirilen İŞİD bombalı saldırısında hayatını kaybeden 56 kişi, 40'ı çocuk olmak üzere anıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Saldırının meydana geldiği sokakta düzenlenen anma etkinliğine, hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanı sıra Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gaziantep il ve ilçe örgütleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yöneticileri, Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Gaziantep yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gaziantep'te Siirtli ailenin düğününde İŞİD saldırısında Hayatını Kaybedenler Anıldı

DEM Parti Şahinbey İlçe Örgütü binasından anma alanına yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı. Katliam davasının avukatı Yakup Koca, açıklamasında, “2016’da yaşanan bu katliam, insanlık düşmanları tarafından gerçekleştirildi. O anki görüntüler tarif edilemez bir acıydı. IŞİD ve benzer yapılar burada da sahnedeydi. Amed, Ankara ve Suruç'taki planlar burada da devreye sokulmuştu” ifadelerini kullandı.

Koca, yargılamaların adil yapılmadığını belirterek, “Davanın Kayseri’ye taşınması, sanıkların buradan kaçırılması ve ailelerin çoğunun davaya katılamaması adaletsizliği derinleştirdi. Katliamın sorumluları tam olarak yargılanmadı, sadece göstermelik birkaç kişi yargılandı. Ancak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ise, “Beybahçe’den Suruç’a, Amed’den Ankara’ya kadar tüm katliamları bir zincir gibi birbirine bağlayanlar, adaletsizlik zincirini de boynumuza geçirmeye çalıştılar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, katliamın yapıldığı alana karanfiller bırakıldı ve ilçe binasında mevlüt okutuldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN