GELENEKSEL BOTAN GÜNÜ'NDE BULUŞACAKLAR

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ünlü Araştırmacı Yazar Tecelli SIRMA’nın Girişimi İle Pervarililer Geleneksel Botan Günüde “Hemşeriler Buluşması” Girişimini Başlattı.

Siirtli araştırmacı yazar Tecelli Sırma yaptığı yazılı açıklamada: "Ülkemizin birçok ilçe, köy ve beldelerinde olduğu gibi yılda bir kez Pervari'nin dışında yaşayan hemşerilerimizi buluşturmak, hiç Pervari'yi görmemiş ikinci ve üçüncü kuşak Pervarililere ata yurtlarını tanıtmak, kültürümüzü canlı tutmak amacıyla bir “Hemşeri Buluşmaları" gününü başlatmak istiyoruz." dedi.
İlk etkinliği Ağustos 2020 tarihinde yapılmasını öneren Sırma, "Bu tarih Pervari'nin geleneksel “Botan Günü”- ("Roj'a Ro") kutlama gününe denk geldiği için anlamlı olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Bu ilk girişimi üç kişilik bir komite olarak Tecelli Sercan Sırma, Hikmet Sırma ve Mehmet Şükrü Uras olarak başlatan ekip, girişimin genel koordinatörlüğünü de Mehmet Şükrü Uras'a verdi.
Amaçlarının, birlik ve beraberlik içinde, Pervari dışında yaşayan siyaset, bürokrasi, sanatçı, Gazeteci, yazar, iş dünyası ile ayrıca herhangi bir zaman diliminde Pervari’de görev yapanları da dahi ederek, tüm hemşerilerimizi bu anlamlı etkinlikte bir araya getirmek olduğunu söyleyen Sırma,
"Siz kıymetli hemşerilerimizden öneriler geldikçe "Çalışma Komitesi" genişletilecek, kutlama günü programı oluşturulacaktır. Bu ilk tarihi adımı siz değerli hemşerilerimizle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, hep beraber başaracağımıza yürekten inanıyoruz. PERVARİMİZE hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle….." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN