Bölge

Bölge Haberleri

Gözaltına alınan 10 gazeteciden 9'u tutuklandı

Ev baskınlarıyla 25 Ekim'de gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı ve JinNews çalışanı 10 gazeteciden 9'u tutuklandı. Mehmet Günhan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Göreve giderken kaza geçiren güvenlik korucusu hayatını kaybetti

Batman'ın Sason ilçesinde sabah saatlerinde motosikletiyle göreve giderken karşı yönden gelen araç ile çarpışan güvenlik korucusu Nadir Araz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ekmek pişirirken tandıra düşen kadın yaşamını yitirdi

Van'ın Muradiye ilçesinde ekmek pişirirken tandıra düşen 55 yaşındaki Şerife Çoksu hayatını kaybetti.

Diyarbakır, Van ve Urfa'da Çok Sayıda Gazeteci Gözaltına Alındı

Mezopotamya Ajansı'nın Ankara bürosunu polis bastı. Ajansın Diyarbakır, Van ve Urfa'daki muhabirleri ve İstanbul'daki yazı işleri müdürü, evleri basılarak gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da korkunç olay! Okulun önündeki silahlı çatışmada 2 öğrenci öldü. Çatışmada çok sayıda yaralı var

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, öğrencilerin okul çıkışı saatinde lise önünde iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada ateşlenen silahlardan çıkan kurşunlar yoldan geçen öğrenci servis minibüsünde bulunan Ömer Faruk Çınar (16) ile Sümeyye Yeten'in (16) hayatını kaybetmesine yol açtı. Çatışmada 13 kişi yaralanırken, ilçede geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Tatvan'da sürüye kurt saldırdı, 55 koyun telef oldu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kurt saldırısına uğrayan sürüden 55 koyun telef oldu, 47 koyun da yaralandı.

Batman'da tır ile yolcu otobüsü çarpıştı: 1 ölü, 22 yaralı

Batman’da yolcu otobüsünün kum yüklü tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Bitlis'te otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Şırnak'ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu: 56 gözaltı

Şırnak ve 6 ilçesinde yapılan operasyonlarda, Türkiye'ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi.

1 yaşındaki bebeğin midesinden 3 balon çıkarıldı

Gaziantep'te karın ağrısı şikayetiyle hastaneye getirilen 1 yaşındaki İsmet Cihat Kılıç'ın midesinden 3 balon çıkarıldı.

Ağa köyü sattı ortalık karıştı: 1'i asker 3 yaralı

Bismil'deki Sinan Mahallesi köylüleri, köy ağasının sattığı toprakların yeni sahiplerinin köylerine girişine, ellerindeki taş ve sopalarla izin vermedi.

Mardin'de at arabasından düşen kişi hayatını kaybetti

Mardin'in Ömerli ilçesinde kullandığı at arabasından dengesini kaybederek düşen kişi hayatını kaybetti.

Dünyanın en uzun yaşayan insanlarından biri! Bitlisli Zaro Ağa'nın hikayesi şaşırtıyor

1777 yılında doğduğu ve tam 160 yıla yakın yaşayarak 1934 yılında öldüğü öne sürülen Bitlisli Zaro Ağa'nın hikayesi hayret ettiriyor. Zaro Ağa, dünyanın en uzun yaşayan insanlarından biri olarak gösteriliyor.

Diyarbakır'da iki saat evini izledikleri adamı kurşun yağmuruna tuttular

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde evinden çıkıp aracına yönelen İ.S., husumetlileri tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda bacağından vurulan İ.S., ilk müdahaleden sonra sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Saldırı anının görüntüleri güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi.

Van'da Siyabend ve Xece'ye yoğun ilgi!

Van Devlet Tiyatrosu ekibi ‘Siyabend ile Xece’ adlı tiyatro oyunu ile izleyicilerle buluştu. Cem Düzova’nın yazdığı ve Gül Urgan’ın yönettiği ‘Siyabend ile Xece’ adlı oyunla perdelerini açan Van Devlet Tiyatrosu, seyircisinden tam not aldı. Oyun sonunda bir açıklamada bulunan Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Gül Urgan, 2022-2023 sezonunda 2’si çocuk oyunu olmak üzere 12 oyunla seyircilerinin karşısına geçeceklerini ifade etti.

Diyarbakır Sur'da Oğuzhan Koç'tan 50 bin kişiye konser

Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında Doğ Kapı Meydanı'nda konser veren Oğuzhan Koç, kendisini izlemeye gelen on binlerce Diyarbakırlıya unutulmaz bir gece yaşattı. Yaklaşık 50 bin kişi Oğuzhan Koç'un şarkılarına eşlik etti.

Diyarbakır Baro Başkanlığı için 3 aday yarışıyor

Diyarbakır Barosu’nun 48'inci Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştiriliyor. Başkanlık için Nahit Eren, Muhlis Oğurgül ve Cengiz Baysal yarışıyor.

Diyarbakır'da Korkunç Olay! Damadını Namaz Kılarken Öldürdü

Diyarbakır'ın kan donduran bir cinayet işlendi. Bağlar ilçesinde meydana gelen olayda, iddiaya göre aile içerisinde sorunu olan kayınbaba, damadını namaz kıldığı esnada silahla vurdu. Kafasından ve vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralanan damat, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öte yandan cinayeti işleyen kayınpederi yakalamak için çalışma başlatıldı.

Şırnak'ta 3 asırlık gelenek! Her yıl mezarlıkta bir araya gelip, yemek yiyor, dua ediyorlar

Şırnak'ta, Cudi Dağı eteklerindeki Balveren Mezarlığı'nı, yaklaşık 300 yıldır olduğu gibi ekim ayının ilk perşembe gününde yine Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişi ziyaret etti. Edilen dualarından ardından dev kazanlarda pişirilen yemekler, metrelerce uzunluğundaki sofralarda ikram edildi.