Teknoloji

Teknoloji Haberleri

Şebeke çekmiyor sorunu tarihe karışıyor: Tüm cep telefonları için yeni özellik....

Elon Musk'ın uzaydan gezegenimize internet hizmeti veren Starlink hizmeti, önümüzdeki dönemlerde mobile gelecek. Bu alanda çalışmalar devam ederken, SpaceX şirketi yeni bir lisans daha almayı başardı.

GAÜN'de teknolojinin izinde inovasyon ve kariyer sohbetleri

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi ve Türkiye'de İsviçre Ticaret Odası Derneği iş birliğiyle, İsviçre merkezli uluslararası bir grup şirketin CEO'ları ve üst düzey yöneticilerinin konuşmacı olarak yer aldığı 'Teknolojinin İzinde İnovasyon ve Kariyer Sohbetleri' paneli düzenlendi.

Apple'dan yeni uygulama; kullanıcılara gerçek zamanlı skor ve istatistik sunacak

ABD merkezli teknoloji firması Apple, tüm iPhone modelleri için ücretsiz bir spor uygulaması yayınladı. "Apple Sports" isimli uygulama kullanıcılara gerçek zamanlı skorlar ve istatistikler sunacak.

Elon Musk'ın Beyne Çip Takma Projesi Neuralink, Sonuç Verdi: Çip Takılan Kişi İyileşti

Elon Musk'ın Neuralink projesinde önemli bir dönüm noktasına ulaşıldı. Beynine çip takılan ilk hasta, sadece düşünce gücüyle bilgisayar faresi kullanmaya başladı. Elon Musk, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

WhatsApp'ta Artık Profil Resimlerinin de Ekran Görüntüsü Alınamayacak

WhatsApp'ın "2.24.4.25" kodlu Android beta sürümünde dikkat çekici bir özellik tespit edildi. Yaklaşmakta olan özellik, kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntüsü alınmasını engelleyecek.

Ne yaptın Xiaomi? Xiaomi 14 Ultra'nın fiyatı dudak uçuklayacak!

Xiaomi 14 Ultra modelinin fiyatı sızdırıldı. iPhone 15 Pro Max'ten bile pahalı olan telefonun nasıl bir satış performansı çizeceği ise merak konusu.

NASA, galaksi ve yıldız oluşumunu inceleyecek: UVEX teleskobunun maliyeti açıklandı

UltraViolet EXplorer adlı uzay teleskobu, 2030'da fırlatılacak. Galaksilerin ve yıldızların mercek altına alınması hedefleniyor.

Apple Vision Pro kullanıcıları, baş ağrısı ve yetersizlik nedeniyle ürünü iade etmeye başladı

Bazı Apple Vision Pro sahipleri, kulaklıklarını satın aldıktan iki hafta sonra, yetersizlik ve rahatsızlık sorunlarından şikayet ederek ürünleri iade etmeye başladı.

Türkiye'nin 4'üncü operatörü abone alımına başladı

Türkiye'nin 4'üncü operatörü olarak hizmet verecek Netgsm, "0510 22X XXXX" numara blokuyla bu ay itibarıyla abone alımına başladı.

Mobil fotoğrafçılar buraya! En iyi kameraya sahip akıllı telefonlar

Bir telefon satın almadan önce dikkat edilen ayrıntılardan birisi de kesinlikle de kamera. Hatta bazılarına bu kritere öylesine önem verir ki, işlemci, RAM ve ekran gibi özelliklerden bile feragat etmeyi düşünebilirler. Peki an itibariyle sektörde en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar hangileri? İşte DxOMark verilerine göre en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar!

Google'ın Üretken Yapay Zekâsı Gemini AI, iPhone'lara Geldi: Nasıl Kullanılacak?

Google'ın üretken yapay zekâsı Gemini AI, iOS kullanan cihazlarda da Google uygulaması üzerinden kullanılabilir oldu.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Türkiye’ye döndü

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Esenboğa Havalimanı'na geldi.

Şarjı en uzun giden akıllı telefonlar belli oldu!

2024 yılı itibariyle akıllı telefon işindeki seçenekler bir hayli fazla. Bu da yeni bir telefon satın almak isteyen birisi için oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Burada kullanıcı ihtiyaçlarına ve taleplerine göre karar verilmesinin yanı sıra uzun vadede hayal kırıklıkları olmaması için satın alım öncesi araştırma yapılması gerekiyor. Peki batarya performansına önem veren ve şarj aletini adeta unutmak isteyenler hangi modelleri tercih etmeli? İşte şarjı en uzun giden akıllı telefonlar!

Alper Gezeravcı Dünya'ya Döndü: İşte Tarihe Geçen O Anlar!

Alper Gezeravcı ile beraberindekileri Dünya'ya getirecek olan uzay görevi, başarılı bir biçimde tamamlandı. Gezeravcı ve beraberindekiler, an itibarıyla yeryüzüne inmiş bulunuyorlar.

Nükleer Füzyonla Enerji Üretim Rekoru Kırıldı

Avrupa'daki nükleer füzyon laboratuvarı JET, kendi enerji rekorunu kırdı. Gerçekleştirilen bir deneyde, 69 megajoule enerji üretimi gerçekleşti. Dünya, temiz nükleer enerjiye çok daha yakın.

Apple katlanabilir iPhone üzerinde çalışıyor: İşte yeni telefon hakkında tüm bilinenler

Katlanabilir telefonlar konusunda sessizliğini koruyan Apple'ın iki adet katlanabilir iPhone prototipi ürettiği belirtiliyor. Katlanabilir iPhone'larla ilgili şimdiye kadar ortaya atılan tüm bilgiler...

Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvuru süreci başladı

Deneyap Teknoloji Atölyelerine katılmak isteyen öğrenciler için başvuru süreci başladı. Türkiye'nin 81 ilinde yer alan 139 atölyede robotik ve kodlamadan nanoteknolojiye kadar 11 farklı eğitimin verildiği atölyelere başvurular 25 Şubat'a kadar sürecek.

Google Gemini dönemi başlıyor!

Google, yapay zeka alanında önemli bir adım atarak Gemini isimli yeni yapay zeka sistemini duyurdu. İşte detaylar...

Alper Gezeravcı uzayda yapılan ilk deneyi yayınladı!

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzayda yaptığı ilk deneyi yayınladı. İşte konuyla ilgili detaylar ve deneyin içeriği...

Toplam 628 haber.