• Haberler
  • Dünya
  • Hamas lideri Haniye Tahran'da öldürüldü! Türkiye Sert Tepki Gösterdi

Hamas lideri Haniye Tahran'da öldürüldü! Türkiye Sert Tepki Gösterdi

Dışişleri Bakanlığı, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada 'Bu alçak suikastı lanetliyoruz. Netanyahu Hükümetinin barışa erişme niyetinde olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu saldırı, aynı zamanda Gazze'deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır' ifadeleri yer aldı.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda öldürüldüğü bildirildi.

İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Saldırıda Haniye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı.

İran basınında, olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

Hamas, Haniye'nin İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı

Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da ikamet ettiği konuta İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Haniye'nin yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi teslim törenine katılmak için Tahran'da bulunduğu belirtildi.

Haniye'nin, İsrail ordusunun tören sonrası Tahran'daki konutuna düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği aktarıldı.

Hamas lideri Haniye Tahran'da öldürüldü! Türkiye Sert Tepki Gösterdi

"NETANYAHU HÜKÜMETİ BARIŞA ERİŞME NİYETİNDE DEĞİL"

Hamas lideri İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda öldürüldü. Dışişleri Bakanlığı, Haniye'ye düzenlenen suikast hakkında yazılı açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Haniye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Netanyahu Hükümetinin barışa erişme niyetinde olmadığının bir kez daha gözler önüne serildiğinin vurgulandığı açıklamada, "Bu saldırı, aynı zamanda Gazze'deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır. Türkiye, Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir." sözleri yer aldı.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'ta sosyal medya hesabından suikasta ilişkin bir paylaşımda bulundu. Haniye için, "İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Rabbim onu da şehidlikle mükâfatlandırdı" diyen Kurtulmuş, "Tüm Filistin halkına ve Özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum." dedi.

AK PARTİ'DEN SALDIRIYA LANET MESAJI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Ömer Çelik ise saldırıyı lanetleyerek taziye dileklerini iletti.

Çelik, paylaşımında "Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Haniye, Filistin halkı ve vatanı için mücadele ederken katillerin saldırısı sonucunda şehit oldu. Bu suikast Netanyahu Hükümetinin bir soykırım ve katliam şebekesi olduğunu bir kere daha gösterdi.. Kardeş Filistin halkının haklı davası er ya da geç bu katilleri yenecektir..." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme