Hatay'ın Arsuz İlçesinde Rekor Sıcaklık: Hissedilen Sıcaklık 62.5 Dereceye Ulaştı

Türkiye genelinde etkisini gösteren sıcak hava dalgası, Hatay'ın Arsuz ilçesinde rekor seviyelere ulaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Hava Forum'un paylaşımlarına göre, Arsuz'da hissedilen sıcaklık 62.5 derece olarak ölçüldü. Bu olağanüstü sıcaklık değeri, vatandaşlarda büyük bir şaşkınlık ve endişe yarattı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Sıcaklıklar düşecek mi yükselecek mi? Yağmur yağacak mı? Vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ederken Meteoroloji son hava durumu tahminini paylaştı. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı geldi. 9 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Öte yandan yüksek nem oranı nedeniyle sıcaklıkların 5-10 derece daha fazla hissedileceği öğrenildi. Son olarak Hatay'ın Arsuz ilçesinde hissedilen sıcaklığın 62.5 derece olduğu kaydedildi.

Aşırı sıcaklar tüm yurtta etkili olmaya devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahminini paylaştı. Bu doğrultuda hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Bazı bölgelerde ise kuvvetli yağış var. Bu nedenle sarı kodlu uyarı yapıldı. Öte yandan bazı bölgelerde yüksek nem oranı nedeniyle hissedilen sıcaklığın dikkat çeken seviyelere ulaştığı görüldü. İşte 20 Temmuz Cumartesi il il hava durumu tahmini...

SICAKLIKLAR 10 DERECE DAHA FAZLA HİSSEDİLECEK

Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgasının, yurt genelinde etkili olması bekleniyor. Yüksek nem oranının sıcaklıkların 5-10 derece daha fazla hissedilmesine yol açacağı öğrenildi.

HATAY'IN ARSUZ İLÇESİNDE HİSSEDİLEN SICAKLIK 62.5 DERECE

Öte yandan Hava Forum, Hatay'ın Arsuz ilçesinde saat 13.46 itibarıyla hissedilen sıcaklığın 62.5 derece olduğunu açıkladı. Sıcaklığın 35.5 derece olduğu, nemin ise yüzde 90 olduğu belirtildi.

Hatay'ın Arsuz İlçesinde Rekor Sıcaklık: Hissedilen Sıcaklık 62.5 Dereceye Ulaştı

Hava Forum'dan yapılan bir başka paylaşımda ise "An itibarıyla Adana'da hissedilen sıcaklık 50 dereceye ulaştı. Sıcaklık ve nem insanları çok zorluyor. Adanalılara kolay gelsin..." denildi.

Başka bazı sosyal medya hesapları da farklı ilçelerdeki hissedilen sıcaklıkları paylaştı. Bir sosyal medya hesabında da Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde hissedilen sıcaklığın 52 derece olduğu ifade edildi.

Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün Karadeniz'in iç kesimleri buna İstanbul'un Anadolu yakası da dahil gök gürültülü sağanak yağış görülebilir. Yağışlar Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli. Sıcak hava dalgası devam ediyor. İstanbul 36 İzmir 40 Ankara 35 Antalya 43C" ifadelerini kullandı.

METEOROLOJİ'DEN SON HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Ordu, Tokat, Van, İstanbul’un doğusu, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevreleri ile Giresun'un doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN