HDP'den sonra CHP ve İYİ Parti de AK Parti'nin randevu talebini reddetti

CHP ve İYİ Parti, Ak Parti'nin anayasa değişikliğine ilişkin randevu talebine ret yanıtı verdi. Karara gerekçe olarak İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP Mersin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınması gösterildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

CHP ve İYİ Parti, AKP'nin başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifine dair randevu talebine 'hayır' yanıtını verdi.

CHP ile İYİ Parti'nin istişare sonucunda alınan karar AKP Grubu'na iletildi.

Ret gerekçesi olarak İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP Mersin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınması gösterildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Biz bu sabah İYİ Parti’deki mevkidaşlarımızla konuyu değerlendirdik. Yarın karma komisyon ve adalet komisyonu toplantıya çağırıldı. 1700’ün üzerinde bekleyen dokunulmazlık dosyası varken İYİ Parti ve CHP'den 1'er milletvekilinin birer dosyası çekilerek, dokunulmazlıkları kaldırmak ve seçime doğru giderken kendilerinin dokunulmazlıkları olmaksızın yargılanmalarının önünü açmak üzere bir siyasi tercihte bulunuldu. Karma komisyon başkanı da bu iki dosyayı cımbızlayarak, komisyonu toplantıya çağırdı. Aynı günlerde AK Parti yine bizi anayasa komisyonunun konusu olan bir anaysa değişikliğini müzakere etmek üzere ziyaret etmek istiyor. Bunu iki parti olarak bir özensizlik, bir nezaketsizlik olarak nitelendirdik" ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN