HDP İl Binasına Yapılan Silahlı Saldırıda Bir Kişi Öldü

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP, İzmir il binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendiğini ve binanın ateşe verildiğini duyurdu. Demirören Haber Ajansı (DHA), saldırıya ilişkin bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni TELE1’e yaptığı açıklamada “Saldırgan binanın içine girdi, içerden dışarıya ateş açtı. İçerde bir arkadaşımız vardı. Çalışanımız Deniz Poyraz hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

İzmir'de HDP il binasına saldırı düzenlendi. İçeri giren 30-35 yaşlarındaki kişinin üç el ateş açtığı ve camları kırdığı, binayı yakmaya çalıştığı öğrenildi.

Saldırı HDP Genel Merkezi'nin Twitter hesabından yapılan, "İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır" açıklaması ile duyuruldu.

HDP'nin daha sonra paylaştığı mesajda ise, "İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır. #HDPhalktır" denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN