HDP Siirt İl Örgütünden Kayyuma İlişkin Basın Açıklaması

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP Siirt İl Örgütü, Siirt Belediyesine ve ilçe Belediyelerine atanan kayyuma ilişkin basın açıklaması düzenledi.

HDP Siirt İl binası önünde düzenlenen basın açıklamasına,HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, HDP Gurup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP milletvekilleri Sıddık Taş ve Nejdet İpekyüz'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda partili açıklamaya katıldı.

Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, kayyımın halk iradesine atandığını belirterek, bu "darbe"yi tanımayacaklarını vurguladı.

Halkın iradesine sahip çıktığı ifade eden Beştaş, "Pandemi süresinde istersek buraya on binleri yığabiliriz. Tüm tehditlere rağmen sandığa giden halk tek çağrımıza bakar ve belediyesine sahip çıkar. Vali artık Vali değil kayyumdır. Kayyımın ve kayyım atayanların derdi halk değildir. İktidarını koruma derdindeler. Ama geçmiş olsun kaybettiler. Siirt'te yapılmadık yolsuzluk kalmadı. Trabzon'dan Kırşehir'e kadar 6 bin 500 kişiyi getirdiler. 4 bin 500 Siirtli seçmeni de sildiler. Çünkü amaçları HDP'ye kaybettirmekti. Başaramadılar" şeklinde konuştu. 

 ‘SOYLU SUÇ PRATİĞİ İŞLİYOR

Beştaş, "Kayyım emrini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vermiştir. İktidar ile çelişkileri ayyuka çıkınca yeni kayyımlar ile sempati toplamaya çalışıyor. Soylu suç pratikleri işliyor. Bir ülkede İçişleri Bakanı suç işliyor ise o ülkede hukuk kalmamıştır. Halk sağlığı gibi halk iradesi de tartışma dışıdır. Halk ne derse o olur ama bunların halk diye bir derdi yoktur" dedi.  

Tüm televizyon programlarında darbe söylentilerinin konuşulduğuna dikkati çeken Beştaş, şöyle devam etti: “Kayyum öyle oturacak sadece orada. Biz kendi emeğimiz ile, halk iradesi ile kazandık. Hırsızlığın tanımı hakkı olmayanı almaktır. Orada rahat oturamayacaksınız. Asıl darbeyi iktidar yapıyor. Böyle bir yalana ihtiyacı var. Darbecilik nedir? Darbecilik halkın verdiği oyun gereğini yapmamaktır. Darbeciliğin bütün unsurları, bu iktidarın pratiklerinde vardır. Biz HDP olarak tüm darbelere karşıyız. Ama darbeyi illa ordu asker yapmaz. Darbeyi AKP, tarihe yeni not düşerek siyasi darbe ile yoluna devam ediyor.” 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN