HDP Siirt Milletvekili Beştaş Gündeme İlişkin Konuştu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Meclis Genel Kurulu’nda konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, iktidara, “Bakın gemi su alıyor, alabora olacak. Kurtulmak istiyorsanız gelin bu gemiyi terk edin” dedi.

Peker’in açıklamalarına kimsenin düne kadar ses çıkarmadığını dile getiren Beştaş, “Sükût ikrardan gelir. Bu ikrardır, biz bunu böyle okuyoruz çünkü verilecek bir cevap yok aslında, bunu kabul ediyorum. Neye cevap versinler? Her şey belgeli, ortada; videolarla, canlı yayınlarla bunlar ortaya çıkıyor. Peki, dünden beridir söylenenler ne? 2002’den beri tekrarlanan nakarat: ‘Vatan, millet, Sakarya’ halk diliyle. Bugün bile öyle, grup toplantısında da dünkünde de 2 tane televizyon programında da sevgili halkımız, sizin sorduğunuz hiçbir soruya yanıt verilmedi. Ben bu nedenle bu konuşmamda aslında ağırlıklı olarak halkın kafasındaki soruları soracağım, bu yüzden söz aldım” ifadelerini kullandı.

Beştaş konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Size bir Estonya sendromu anlatacağım. Estonya’nın başkenti Talin’den Stockholm’e giden bir Estonya feribotu var, bu batıyor. 137 yolcu kurtuluyor, 852 yolcu da ölüyor ve mürettebat da ölüyor tabii ki. Sonra, bu gemi kıyıya yakın bir mesafede, su alması ve batması arasında bir saatlik bir zaman var, aslında isteseler kurtulurlar. Kurtulanlar gemi su almaya başlayınca kıyıya gidip kaçanlardır, öyle diyeyim. Ölenlerin tamamı ise -kaptan var ya orada- ‘Panik yapmayın, dünyanın en güçlü gemisindeyiz’ sözlerine inanarak gemide kalanlardır. Bir saat sonra alabora oluyor gemi. Ölenler kaptana, kurtulacağına son dakikaya kadar inanarak, inanmak istedikleri için öldüler. Şimdi bunu iktidara getirirsek; bakın, gemi su alıyor, alabora olacak. Kurtulmak istiyorsanız gelin bu gemiyi terk edin. Bu 852 kişiden biri olmayın diyorum, bu hikâyeden ders alın diyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN