Her Yere Asfalt, Siirt'e Mıcır! Siirt'in Yolları İle Van Bölge Müdürlüğü İlgilensin!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye'nin her ilinde bozuk yollara asfalt serimi yapılırken, Siirt'te ise ana yollarda mıcır geleneği devam ediyor.

Baykan-Bitlis kara yolunda gerçekleştirilen mıcır çalışması sürücülerin tepkisine neden oldu.

Baykan-Bitlis kara yolunun mıcırlı olması ve orta refüjün olmaması kazalara davetiye çıkardığını belirten sürücüler, yetkilileri göreve çağırdı.

Diyarbakır Bölge Müdürlüğünün Siirt'te yapılan mıcır çalışması sırasında güvenlik önlemi almamasına da tepki gösteren vatandaşlar, Siirt'e üvey evlat muamelesi yapılmasından vazgeçilmesini istedi.

"Siirt'in Yolları İle Van Bölge Müdürlüğü İlgilensin"

Siirt'in Diyarbakır Bölge Müdürlüğü yerine Van Bölge Müdürlüğüne bağlanmasını ve yolların beton asfaltla kaplanmasını isteyen sürücüler, yetkililerin bu konuda gerekeni yapmasını istiyor.

Belli standartlara göre yapılmayan sathi kaplamalı yollar trafik kazalarına neden olduğunu dile getiren sürücüler, hem kazaların azalması hem de yolların ömrünün uzun sürmesi için bitümlü sıcak karışım (beton asfalt) asfaltın Siirt'e yaygınlaşması gerektiğine vurgu yapıldı.

Mıcırlı yolların kazalara davetiye çıkardığını, araçlara büyük zararlar verdiğini ifade eden sürücüler, durumun çözüme kavuşmasını bekliyor.

Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu Bölgesine bağlayan Baykan-Bitlis kara yolunda asfalt çalışmasının şart olduğunu belirten yetkililer, durumun hassasiyetle incelenmesini ve gerekenin yapılmasını istedi.



HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN