HÜDA-PAR'dan Kürt Sorunu Çıkışı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Van’da ulusal ve yerel basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Yapıcıoğlu, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Bize göre Kürt meselesi vardır ve çözülmemiştir"

Gündemdeki konulardan birinin de Kürt meselesi olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, "Yakın geçmişte CHP liderinin, Kürt meselesinin çözümü ile ilgili bir açıklaması oldu. Bu vesileyle bir kez daha gündeme geldi ve HDP eski eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin vermiş olduğu cevap çerçevesinde tartışmalar yürüdü. Hükümet cenahından da böyle bir meselenin olmadığı dinlendirildi. Bize göre Kürt meselesi vardır; çözülmemiştir, devam ediyor ve mutlak surette çözülmesi gereken Türkiye'nin en ağır sorunlarından bir tanesidir. Eğer Türkiye bu meseleyi çözerse, kendi iç meselesini çözerse, işte o zaman bölge ile ilgili, bölgesel güç olma iddiasında biraz daha emin adımlarla yol alabilir. Aksi takdirde kendi iç sorunlarını çözemeyen bir ülkenin, diğer bölgedeki meselelere müdahil olabilmesi, o konularda söylediklerinin yankı bulması, sonuç getirmesi, zor olacaktır." dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da esnafın özellikle salgın hastalık nedeniyle ve kapanma dolayısıyla sıkıntılı bir dönem yaşadığını ve etkilerinin halen sürdüğünü belirten Yapıcıoğlu, kiralarla ilgili de ciddi bir sıkıntının olduğunu kaydetti.

Bakmadan Geçme