HÜDAPAR: 'Kürtçe oyunlar yasaklanıyor. Ülke 2002 öncesine geri dönüyor' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı Ankara'da parti genel merkezinde ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Hüda-Par Genel Başkanı İshak Sağlam, iktidarın Kürt meselesindeki politikasını eleştirip; "Son yıllarda artık Kürtleri ve Kürt meselesini yok sayan bir anlayışa doğru gidiyoruz. Kürtçe oyunlar yasaklanıyor. Ülke 2002 öncesine geri dönüyor" dedi.

Sağlam, "Kürt meselesini çözmek için hem Kürtlerden hem Türklerden hem de Türkiye'yi oluşturan diğer bütün kavimlerden ortak bir destekle Anayasa'da belki bir cümle değişiklikle yapılacak vatandaşlık tanımıyla bu meseleyi hal yoluna koyabiliriz. Bununla bütün sorunlar çözülecek anlamı çıkmasın ama sadece anayasal düzeyde, vatandaşlık tanımında yapılacak değişiklik, Kürtlerin varlığının kabulü anlamında bir değişikliğin yapılması bu sorunun hal olması için ciddi bir adım ve dönemeç olacaktır. Bu yol hâlâ var ve  kapı kapanmış değil. İnşallah biz Bu meselenin gelecekte hal olması için elimizden geleni yapacağız, bunun üzerine gideceğiz." şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN