Hüseyin Çelik: AK Parti Kürtlerle kendi arasında duvar örmeye devam ediyor

AK Parti Hükumetinin Siirtli Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: 'Kürtçe yazıların silinmesini cinnet hali olarak değerlendiriyorum. AK Parti bu icraatlarıyla her geçen gün Kürtlerle arasına duvar örmeye devam ediyor.'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, katıldığı bir televizyon programında Kürtçe uyarı yazılarının silinmesiyle ilgili konuştu.

Kürtçe yazıların silinmesini bir cinnet hali olarak değerlendirdiğini aktaran Çelik, AK Parti’nin bu icraatlarıyla her geçen gün Kürtlerle arasına duvar örmeye devam ettiğini söyledi.

Çelik şöyle konuştu:

“Kürtçe yazıların silinmesini cinnet hali olarak değerlendiriyorum. AK Parti bu icraatlarıyla her geçen gün Kürtlerle kendi arasında duvar örmeye devam ediyor. Bunu çok yanlış ve çok vahim olarak buluyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • Duyarlı | 07 Ağustos 2024 16:04

    Hüseyin Bey. Evlerinde çocuklarıyla Kürtçe konuşmayanlar, adeta ortalığı provakatif hareketlerle tahrik ederek karıştırıyor. Bakanlığınız döneminde Özel Kürtçe Eğitim Kursları açılmasına izin verilmişti. Ancak talepler az olduğu için kapanmıştı. Kürtçe yazıların amacı, uyarı ve yardım değil, tamamen tahrikle ortamı germek ve ayırımcılıktır. Lütfen kardeşçe yaklaşalım.

  • Mirza | 06 Ağustos 2024 17:56

    Türkçe uyarıları herkes anlıyor zaten. Farklı bir dilde yazmaya ne gerek var. Halk belediyelerden hizmet bekliyor. Devleti provoke edici faaliyetlerden uzak durup halka hizmet etmek belediyelerin asli görevidir. Devleti provoke etme üzerine kurulu cinnet durumundan malum parti yönetimlerinin uzak durmasında fayda olduğunu düşünüyorum.

  • Mevlüd | 05 Ağustos 2024 12:31

    Ülkenin resmi diline alternatif diller ekleyerek Kürtçe yazılar yazmak da cinnet halidir. Türkçe okur yazar olan herkes zaten yaya geçitlerindeki mevcut uyarıları anlıyor. Hak böyle iken Malum parti kendi tabanını konsolide etmek adına bu tür provakatif eylemleri yapıyor. Hem siyasetteki başarısızlıklarını örtmek adına hem de yerel yönetimlerdeki hizmet üretememe sorunlarını bu tür siyasi provakatif eylemlerle kapatmayı planlıyor malum parti. Bu yapılanlara hiçbir devlet kayıtsız kalamaz. Vatandaşların bu tür ucuz numaralara prim vermeyip seçtikleri kişilerden Hizmet talebinde bulunmaları yerinde olacaktır.

BUNLARA DA BAKIN