Hyundai Tucson modelleri geri çağrılıyor! İşte nedeni

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ülkemizde de epey popüler olan Hyundai Tucson, sevilen SUV araçlardan biri. Ancak bu aracın varyantlarından birinde önemli bir tasarım hatası olduğu keşfedildi. Bunun üzerine araştırma yapan Hyundai kararı verdi: araçların geri götürülmesi gerekiyor.

2017 Hyundai Tucson felaketler doğurabilir

Hyundai’nin motor tasarımındaki yanlışlıklar ilk değil, şirket son 5 yıldır yanan araçlarla ilgili davalarla uğraşıyor. Bugün bunlara bir yenisi eklendi, şirket 2017 model Hyundai Tucson modellerini kullananların aracını düzeltme için geri getirmesini istedi. Satış sayısı 95.515’e ulaşan 2.0L “Nu” motor seçeneğinde kusurlu bir tasarm tespit edildi. Bu hata motorun bozulmasına ve daha kötüsü; yangın çıkmasına yol açabilir.

2017 model Hyundai Tucson

Eğer siz de 2017 model Hyundai Tucson’un 2.0L “Nu” motor seçeneğini kullanıyorsanız satın aldığınız bayi ile görüşmenizde fayda var. Eğer aracınız hatalı üretilen modellerdense motor değişimi ücretsiz olarak yapılacak. Bununla ilgili en doğru bilgiyi bayilerden ya da Hyundai’nin kendisinden alabilirsiniz.

Hyundai Sonata Hibrit modellerinde de aynı tehlike

Bahsettiğimiz sorun 2017 yılında çıkan Hyundai Sonata‘nın Hibrit motor seçeneklerinde de mevcut. Bu varyant ülkemizde pek popüler olmasa da eğer siz kullanan kesimdenseniz Hyundai bayisiyle iletişim kurmayı ihmal etmeyin. Aracınızın onarılmasıyla ilgili nasıl bir çözüm süreci olacağını Hyundai’den öğrenebilirsiniz.

2017 model Hyundai Sonata

Hyundai neredeyse her yıl bir modelini üretim hatasından dolayı geri çağırıyor. Onarımlar her ne kadar ücretsiz gerçekleşse de tüketicilerin araçlarından bir süre uzak kalması söz konusu olmakta. Umuyoruz ki sorunlu Hyundai modellerini kullananlar bir an önce çözüme kavuşturulur.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN