İddia: İzmir'de 3 Suriyeli genç yakılarak öldürüldü, kimsenin haberi olmadı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İzmir'de ırkçı birinin, Suriyeli 3 genç işçinin üzerine uykudayken benzin dökerek yaktığını ve gençlerin üçünün de yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İddia: 16 Kasım'da İzmir'de üç Suriyeli genç yakılarak öldürüldü, kimsenin haberi olmadı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde 3 Suriyeli işçinin bir saldırgan tarafından gece uyku halindeyken üzerlerine benzin dökülerek yakılarak öldürüldüğü iddia edildi.

İş yerinde uyuyan Suriyeli işçilerin üzerine benzin dökerek ateşe veren saldırganın tutuklandığı ve daha önce bu eylemi gerçekleştireceğinden başka bir kişiye bahsettiği de gelen bilgiler arasında.

Hayatını kaybeden işçilerin aileleri hukuki destek için aktivistlerle diyaloga geçtiler.

Yerel kaynaklara dayanılarak verilen haberde 16 Kasım'da yaşandığı belirtilen cinayetin ırkçı saiklerle işlendiği, taraflar arasında herhangi bir husumet olmadığı tespitine yer verildi.

SOHR'un dün geçtiği haberde gençlerin isimleri de yayınlandı.

Gözlemevi olayla ilgili araştırmasının sonucunu henüz yayınlamazken, hayatını kaybeden 3 gencin fotoğrafları ve kimlik bilgileri sosyal medyada paylaşıldı. Suriyeli gençlerin 23 yaşındaki Mamoun al-Nabhan, 21 yaşındaki Ahmed Al-Ali ve 17 yaşındaki Muhammed el-Bish olduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN