• Haberler
  • Genel
  • İlk İtiraf Geldi! Narin'in Yengesi İçin Tutuklama Talebi

İlk İtiraf Geldi! Narin'in Yengesi İçin Tutuklama Talebi

Narin Güran soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen yenge Hediye Güran, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'kasten öldürmeye iştirak' suçundan tutuklandı. Hediye Güran'ın ifadesi de ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan tutuklu Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran ile kuzenleri Ş.K. ve İ.K. adliyeye sevk edildi.

Narin’in 2 kuzeni, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Yenge Hediye Güran ise ‘kasten öldürmeye iştirak’ suçlamasıyla kuvvetli suç şüphesiyle tutuklanması istenerek mahkemeye sevk edildi.

Yenge Güran, sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

YENGENİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Soruşturma kapsamında 11 şüpheli ise tutuklu bulunurken, Hediye Güran’ın ifadesi de ortaya çıktı.

Hediye Güran, ifadesinde Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın ahırda boğuştuğunu anlattı. Anne Yüksel Güran’ın, oğlu Enes’i dövdüğünü ve Enes’in kolundaki ısırık izlerinin de anneye ait olduğunu belirtti. Hediye Güran, “Narin bu ahırda öldürülmüş olabilir” diyerek şüpheleri artırdı.

‘YENGE, KATİLİN ENES OLDUĞUNU BURADA ANLATIYOR’

Emekli polis İsa Altun, Sözcü TV’de katıldığı yayında açıklamalarda bulunurken Hediye Güran’ın bu itirafı sonrasında en güçlü senaryonun Narin’i ağabey Enes’in öldürmesi olduğunu aktardı:

“Anne, Enes’in kardeşini boğması üzerine bunu gördü ve Enes’i durdurmak için oğlunu ısırdı. Enes’in kolundaki ısırık izinin annenin olduğunu düşünüyorum. Aslında yenge katilin Enes olduğunu burada anlatıyor. Soruşturma, kovuşturma aşamasına döndü. Bu aşamalardan sonra özellikle bugünden itibaren daha farklı şeyler konuşmuş olacağız. Yenge Hediye Güran’ın ifadeleri çok kritik. O detaylarda daha neler çıkacak bunları göreceğiz. Anne ile Enes arasında boğuşmanın hangi gün olduğu çok önemli. Failin Enes olduğunu anne ve amcanın diğer akrabaların da Enes’i korumak için uğraştığını düşünüyoruz.”

Hediye Güran’ın ifadesi şöyle:

İlk İtiraf Geldi! Narin'in Yengesi İçin Tutuklama Talebi

İlk İtiraf Geldi! Narin'in Yengesi İçin Tutuklama Talebi

İlk İtiraf Geldi! Narin'in Yengesi İçin Tutuklama Talebi

 

NARİN’İN ANNESİNİN İFADESİNDE İSMİ GEÇMİŞTİ

Anne Yüksel Güran’ın ifadesine göre eltisi Hediye Güran, küçük kızın kaybolduğu gün iki kez Narinlerin evine gitti.

Birinde anne Yüksel Güran uyuyordu. Diğer ziyarette birlikte çamaşır katladıklarını öne sürdü. Ancak annenin ziyarete dair ilk ve son ifadesinde verdiği saatler çelişkiliydi.

Yine Narin’in annesi ifadesinde kızının kaybolduğu gün, İ.K. isimli akrabalarının Narin’i saat 18:00’de cami yakınında canlı gördüğünü söylediğini ileri sürmüştü. O isimle birlikte bir kişi daha gözaltında.

ARAMA ÇALIŞMALARI SABOTE EDİLDİ

Tutanaklara göre Narin’in birçok akrabası arama çalışmalarını engellemek için Narin’in son canlı görüldüğü saate dair çelişkili ifadeler verdi.

50’den fazla asılsız ihbar yapıldı. Mahallenin çeşitli yerlerine terlikler bırakıldı. Elektrikler sık sık kesildi. Hatta Narin’i arama çalışmalarının sürdüğü 3’üncü gün mahallede şüpheli bir yangın çıktı.

 

Bakmadan Geçme