İmam ve Papaz Birlikte Fidan Dikti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Midyat ilçesinde, 20 ailenin yaşadığı Doğançay Köyü'nü yeşillendirmek ve orman varlığını arttırmak için Doğançay Kültür, Sanat, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Yüzyıllardır köyde hoşgörü, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan Müslüman ve Süryani gençler, köyü ağaçlandırmak için düzenlenen etkinliğe katılarak birlikte fidan dikip, ilk can suyunu verdiler.

Derneğin bu etkinliğine katılan imam Zeki Anı ve papaz Yuhanun Aydın, doğaya katkı sunmak amacıyla ağaçlandırmaya destek verip birlikte fidan diktiler. Fidan dikme etkinliği, tüm köyün ağaçlandırılması tamamlanıncaya kadar devam edecek.

Doğançay Kültür, Sanat, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Akgül, "Papazımız ve imamımızla biz köy için ağaçlandırma çalışması yaptık. Bu ilk çalışmamız, inşallah bundan sonra çalışmalarımızın devam olacak. Köy için çalışıyoruz. Etkinliğime katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Doğançay Köyü Mor Yuhanon Kilisesi Papazı Yuhanun Aydın, "Benle köyün imamı birlikte güzel bir fidan diktik. Bizim köy için güzel bir hatıra olacak ve Türkiye'ye bir hatıra oldu bu. Bir papaz ile bir birlikte bir ağaç diktiler. Herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesi de kutluyoruz" dedi.

İmam Zeki Anı da, "Kalpten söylüyorum ki çok memnun kaldım. Hepimizin sayesinde oldu. O kadar güzel bir şeydir ki kalkıp ta şimdi bugün yani bir şirkette kursaydım belki bu kadar da kalbim ve ruhum rahat olmazdı. O kadar güzel. İnanıyorum ki beraber o fidanı tuttuk çok memnun kaldım. Yani O Süryani dinine tabi, ben de İslam dinine tabiyim. Ben imamım O da tahsil kazanmış Keşa (papaz) olmuş. Madem ki yan yana geldik, fidanı tutuk toprağa bıraktık. Çok memnun kaldım." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN