İmamoğlu'nun Diploması Neden İptal Edildi? İşte İptal Gerekçesi
İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomasını 'yokluk' ve 'açık hata' gerekçesiyle iptal etti. Üniversite, usulsüz yatay geçişle alınan diplomalar hakkında soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.
İstanbul Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomasının iptal edildiğini duyurdu. Üniversite, kararın gerekçesini “yokluk” ve “açık hata” olarak açıkladı.
Diplomalar Neden İptal Edildi?
İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun aldığı karara göre, 1990 yılında İşletme Fakültesi İngilizce programına usulsüz yatay geçiş yaptığı belirlenen 38 kişiden 10’unun kaydı silinirken, mezun olan 28 kişinin de diplomaları iptal edildi. Üniversite, kararın Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan araştırma raporundaki tespitler doğrultusunda alındığını belirtti.
Açıklamada, söz konusu iptal kararının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına iletildiği ifade edildi. Ayrıca, üniversitenin tüm fakültelerinde yapılan yatay geçişlerin incelenmeye devam ettiği bildirildi.
İmamoğlu Hakkında Soruşturma Sürüyor
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, diplomasının sahte olduğu iddiasıyla "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. İmamoğlu, soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Üniversitesine gönderdiği yazıda, söz konusu diplomaların dayanak gösterilerek yapılacak işlemlerin hukuka uygun olması için gerekli adımların atılmasını istemişti.
İstanbul Üniversitesi, incelemelerin sürdüğünü ve gerekli işlemlerin titizlikle devam edeceğini duyurdu.
Bakmadan Geçme





