Instgram Köklü Bir Değişiklik Yapıyor!

Instagram, profil formatında önemli bir değişiklik yaparak karelerin yerine dikey dikdörtgen ızgaralara geçiş yapıyor. Bu yeni format, platformda köklü bir değişimi beraberinde getiriyor.

Alışık olduğumuz Instagram profil görünümüne veda ediyoruz. Şirket platformda köklü bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Kare olan profil ızgarasındaki fotoğraf ve videoların yerini dikey dikdörtgen fotoğraf ve videolar alıyor.

shiftdelete.net'teki habere göre bu değişiklik şu anda test aşamasında ve bazı kullanıcılar yeni formatı deneyimlemeye başladı bile. 

Instagram platformunun başındaki isim Adam Mosseri, değişikliğin nedenini açıklarken, günümüzde Instagram’a yüklenen içeriklerin çoğunun dikey formatta olduğunu belirtti. Mosseri’ye göre, 4:3 formatındaki fotoğraflar veya 9:16 formatındaki videoları kareye sığdırmak oldukça zorlayıcı ve bu nedenle Instagram’ın karelerden vazgeçmesini ve dikdörtgen formata geçmesi gerektiğini ifade etti.

Kareler, Instagram uygulamasının ilk dönemlerinden bu yana platformun karakteristik özelliklerinden biri olarak kabul ediliyordu. 2015 yılına kadar sadece kare fotoğrafların yüklenebildiği platformda, zamanla bu sınırlama kaldırıldı. Ancak, kareler hala profil ızgarasında baskın format olarak kalmıştı. Şimdi ise Instagram uygulamasında dikdörtgen görünümler bu rolü üstlenmeye hazırlanıyor.

Instgram Köklü Bir Değişiklik Yapıyor!

Bakmadan Geçme