İslam Memiş uyardı: Altında fırsat var

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanacağı öne sürülen düşüşe ilişkin öngörülerini açıkladı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, haftalık piyasa değerlendirmelerini Youtube kanalındaki yayınında açıkladı.

Altın piyasasında beklenmedik düşüşler yaşanacağını söyleyen İslam Memiş, ons altının 2 bin 470 dolar seviyesine kadar gerileyebileceğini öngördüğünü takipçileriyle paylaştı. 

Her zaman söylediği gibi ons altındaki böyle bir düşüşü, gram altının da takip edeceğini belirten İslam Memiş, 'bir kez daha ons altın nereye, gram altın oraya’ dedi. Düşüşlere karşı yatırımcıların dikkatli hamleler yapmasının şart olduğunu da belirten Memiş, bu haftanın altın sahipleri açısından çok zorlu geçeceğini anlattı.

Altın piyasalarında belirleyici kalem olan ons altının eylül boyunca dalgalı bir hareket izleyeceğini öngördüğünü söyleyen Memiş, ons altının bu hafta boyunca 2 bin 470-2 bin 508 dolar aralığını takip edeceğini beklediğini belirtti.

Ons altında seviyenin 2 bin 470 doların altına inmesi halinde yatırımcılar için büyük alım fırsatlarının doğacağını belirten İslam Memiş, ons altının ekim sonu ve kasım başında 2 bin 600 doları test edeceğini belirtti. Açıklamalarının devamında, "2 bin 500 doların altındaki seviyeler yatırımcılar için cazip alım fırsatları sunacak" diyen İslam Memiş, gram altına ilişkin de konuştu.

Serbest piyasalarda gram altının 2 bin 803 TL civarından işlem görmeyi sürdürdüğünü bildiren İslam Memiş, gram altındaki gidişatın ons altına göre belli olacağını belirtti. Bu hafta için 2 bin 780 TL seviyesinin kritik bir eşik olduğunu belirten Memiş, bu haftanın gram altın için de sert bir düşüş yapabileceğini söyledi. Aynı şekilde bu düşüşü de alım fırsatı olarak değerlendiren İslam Memiş, özellikle altınla borçlananlara ve düğün yapacaklara ‘alım için tam zamanı’ diyerek seslendi.

Bakmadan Geçme