• Haberler
  • Teknoloji
  • İsrail Talimatıyla Binance Filistinlilerin Kripto Varlıklarına El Koydu: Sosyal Medyada Tepki Çığ Gibi Büyüyor

İsrail Talimatıyla Binance Filistinlilerin Kripto Varlıklarına El Koydu: Sosyal Medyada Tepki Çığ Gibi Büyüyor

Kripto para borsası Binance, İsrail'in talimatı üzerine Filistinlilerin hesaplarına erişimini kısıtlama ve kripto varlıklarına el koyma kararı alarak büyük tepki topladı. Sosyal medyada geniş yankı bulan bu karar, 'Binance soykırıma destek veriyor' etiketiyle boykot çağrılarına yol açtı.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) gelen bir talimat doğrultusunda Binance, Filistinlilerin kripto para hesaplarına erişimini kısıtlama ve mal varlıklarına el koyma kararı aldı. Bu hamleye karşı fonların iadesi yönündeki talepler ise reddedildi. Dijital para borsası Paxful'un kurucu ortağı Ray Youssef, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, tüm Filistinlilerin hesaplarının bloke edildiğini belirtti.

Binance İddiaları Reddetti

Binance, tüm Filistinlilerin hesaplarının dondurulduğu iddialarını reddetti. Şirket, yalnızca yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı olan hesaplara el konulduğunu açıkladı, ancak kaç kullanıcının etkilendiği ya da kısıtlamaların kapsamı hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Bitcoin ve Kripto Para Piyasalarına Etkisi

Bu gelişme üzerine Bitcoin yüzde 8 oranında düşüş yaşarken, diğer altcoinlerde de kayıplar gözlendi. Kripto para piyasaları, Binance'in aldığı bu karar sonrası dalgalanma gösterdi.

Gazze'de Durum Kötüleşiyor

Bu arada, İsrail'in Gazze'deki saldırıları devam ediyor. 327 gündür süren saldırılar sonucunda Gazze'de can kaybı 40 bin 534'e yükseldi. Son 24 saatte 58 Filistinli hayatını kaybederken, 131 kişi de yaralandı.

Bakmadan Geçme