İyi Parti Milletvekili Türkkan: Siirtliler Vapur Değil Köprü İstiyorlar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Ilısu Barajının su tutmasıyla, Mışar Vadisi halkının yaşadığı zorlukları mecliste gündeme taşıdı.

https://youtu.be/9uViTp9tb3A

Siirt'in Eruh ilçesi Dergalip Köprüsü'nün su altında kalmasıyla yolları 2 saat uzayan halkın sorununu dile getiren Türkkan, Siirt halkının vapur değil köprü istediğini belirtti.

Türkkan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Size Siirt’ten söz etmek istiyorum. Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Bağgöze Vadisi veya Mışar vadisi olarak adlandırılan bölgede yaklaşık 40 köyün yaşamı Ilısu barajı için su tutulmaya başlandıktan sonra büyük bir değişime uğradı. Bu değişimin olacağı bilinmesine rağmen hiçbir önlem alınmadı. Botan nehrinde bulunan Botan köprüsü su altında kalmasına rağmen yol güzergâhına alternatif bir köprünün yapılmamış olmasının cezasını, orada yaşayan köylüler çekiyor. Daha önce yarım saatte gittikleri köylerine şu anda üç saatte ulaşabiliyorlar. Bu bir mühendislik hatasıysa bu hatanın telafisi, su altında kalan köprünün yerine yeni bir köprünün inşa edilmesidir. Onlarca köyün ulaşımının can damarı olan Botan köprüsünü sular altında bırakıp bölgedeki insanlarımızın ulaşımını bir vapurla sağlamak çözüm değil bu bölgenin ranta kurban edilmesi demektir. Onlar vapur değil sizden köprü istiyor."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN