• Haberler
  • Genel
  • İzmir'de Instagram Eleştirisi Nedeniyle Tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu Sürpriz Bir Kararla Tahliye Edildi

İzmir'de Instagram Eleştirisi Nedeniyle Tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu Sürpriz Bir Kararla Tahliye Edildi

İzmir'de Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, akşam saatlerinde ani bir kararla tahliye edildi. Tahliyesi kimseye bildirilmeden gerçekleşen Kayserilioğlu, otobüs durağında beklerken annesini arayarak gece yarısı evine dönebildi.

İzmir’de bir sokak söyleşisinde Instagram’ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla 12 Ağustos'ta tutuklandı.

‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ ve ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamaları yöneltilen Dilruba Kayserilioğlu’nun tutukluluğuna itiraz reddedilmişti. Mahkeme daha sonra itiraz üzerine Dilruba Kayserilioğlu’nun ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasından tutukluluğunu kaldırmış ve yurt dışı yasağı getirmişti. Fakat Dilruba Kayserilioğlu’nun ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Beklenmedik Tahliye

Halk TV'den Yağmur Beril Varol'a konuşan Kayserilioğlu’nun annesi, kızının akşam saatlerinde kimseye haber verilmeden tahliye edildiğini anlattı. 

Varol, Kayserilioğlu’nun tahliye edildikten sonra otobüs durağında beklediğini, sokaktaki birinden telefonunu ödünç alarak annesini aradığını anlattı. Varol, Kayserilioğ lu’nun gece 23.00 sıralarında evine ulaşabildiğini anlattı.

Bakmadan Geçme