• Haberler
  • Siirt Haber
  • Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den Siirt ve Diğer İller İçin Deprem Uyarısı! Ekstra Önlemler Alınması Gerek

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den Siirt ve Diğer İller İçin Deprem Uyarısı! Ekstra Önlemler Alınması Gerek

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye genelinde deprem riski taşıyan bölgeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Moriwaki, tv100'de katıldığı canlı yayında, Türkiye'de deprem yaşanmayacak il kalmadığını belirtti ve deprem beklediği illeri tek tek sıraladı.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye genelinde deprem riski taşıyan iller hakkında önemli açıklamalarda bulundu. tv100'de katıldığı canlı yayında Moriwaki, Türkiye'de deprem yaşanmayacak bir il kalmadığını belirterek, Siirt'in de içinde bulunduğu birçok ilde deprem tehlikesi olduğunu vurguladı.

Siirt ve Çevresi İçin Önemli Uyarılar

Moriwaki, Türkiye'deki en büyük depremlerin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın geçtiği bölgelerde meydana geleceğini ifade etti. Siirt'in de bu tehlike altında olduğunu belirten Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın enerji boşaltmaya başladığını ve bu durumun diğer fay hatlarını tetiklediğini dile getirdi. Siirt'te yaşayan vatandaşların deprem riskine karşı önlem alması gerektiğinin altını çizdi.

Deprem Riski Altındaki İller

Deprem riski taşıyan iller arasında İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt'i sıralayan Moriwaki, bu illerde yaşayanların ekstra önlemler alması gerektiğini belirtti.

İstanbul'un Riskli Bölgeleri

İstanbul'da deprem tehlikesi altında olan bölgeleri de değerlendiren Moriwaki, özellikle yumuşak zeminli alanlara dikkat çekti. Ataköy, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Avcılar ve Yeşilköy gibi bölgelerin yumuşak zeminli olduğunu söyleyen uzman, buralarda zeminde iyileştirme yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Moriwaki, Siirt ve diğer illerde deprem riskine karşı duyarlılığın artırılması gerektiğini ve gerekli önlemlerin bir an önce alınmasının önemini vurguladı. Türkiye genelinde deprem riskinin ciddiye alınması gerektiğini belirten Moriwaki, fay hatlarının birbirini tetikleyebileceğine dikkat çekti.

Bakmadan Geçme