• Haberler
  • Genel
  • Kayıp Narin'le ilgili kahreden gelişme! Mezarlıkta şüpheli bulgulara rastlandı

Kayıp Narin'le ilgili kahreden gelişme! Mezarlıkta şüpheli bulgulara rastlandı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor. İki haftadan fazla bir süredir geniş bir alanda sürdürülen aramalardan henüz sonuç alınamadı. Ancak çalışmalar yeni bir aşamaya geçildi.

Bölgeyi defalarca tarayan ekipler, Narin'e ait bir iz veya gözden kaçmış bir bulgu bulma umuduyla çalışmaları yeniden başlattı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde yürütülen arama çalışmaları, Tavşantepe köyü çevresindeki dört farklı noktada yoğunlaştırılacak. Bu bölgeler, Narin'in bulunma olasılığına göre uydu fotoğraflarıyla işaretlendi.

11 Bin Metrekarelik Alanın Taraması
Arama çalışmaları, 2 bin personel, iki helikopter ve 48 drone ile yürütülecek ve 11 bin metrekarelik bir alan yeniden taranacak. Uzmanlar, gözden kaçmış olabilecek her detayı yeniden inceleyecek ve bölge 8'inci kez baştan sona taranacak.

Özel Ekip de Çalışmalara Katıldı
DW Türkçe'den Felat Bozarslan'ın haberine göre, arama-kurtarma, istihbarat, sorgu teknikleri uzmanları ve pedagoglardan oluşan özel bir ekip, 24 saat esasına göre çalışmalara devam ediyor. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gönderilen özel bir ekip de Diyarbakır'daki çalışmalara katıldı.

Mezarlıkta Şüpheli Bulgular
Tavşantepe Mahallesi mezarlığında, Aselsan'ın yeraltı görüntüleme cihazlarıyla yapılan aramalarda şüpheli bazı bulgulara rastlandı. Ancak bu bulguların Narin'e ait olup olmadığı henüz bilinmiyor ve incelemeye alınmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Narin'in Amcasının Durumu
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 8'i şüpheli 60'tan fazla kişinin ifadesine başvuruldu. Narin'in amcası S.G., "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" iddialarıyla 4 gün önce tutuklandı. Ancak Güran Ailesi, S.G.'nin suçlu olduğuna inanmadıklarını belirtiyor. Ailenin avukatı Seda Toğrul, Cuma günü Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak S.G.'nin tutuklama kararına itiraz edecek. Mahkemenin üç gün içinde bir karar vermesi bekleniyor. Hakimlik, S.G.'nin tahliyesine veya tutukluluk halinin devamına karar verebilir. Soruşturma ise devam ediyor.

Bakmadan Geçme