Kişiliğiniz Hakkında Bilgi Veren 5 Vücut Şekli

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Bazı çalışmaların genetiğin geleceğimiz ve dünyayı genlerimiz aracılığıyla nasıl algıladığımızla ilgili birçok şeyi belirleyebileceğini düşündürmektedir. Öyle olunca da araştırmalara peş peşe gelmektedir. Vücudumuzun kişiliğimiz ile ilgili olmasına gelin hep birlikte bakalım.

Kişiliğiniz Hakkında Bilgi Veren 5 Vücut Şekli

Vücut şeklimiz her ne kadar genetik olduğunu düşünsekte kişiliğimiz hakkında bilgiler vermektedir. Ağız, burun gibi vücudumuzun şekli bize ne anlatıyor bakalım.

Burun Şekli

burun sekli

Her burun aslında güzeldir. Journal of Craniofacial Surgery tarafından 2013 yılında yapılan araştırmaya göre kemikleri bağlayan ve burnunuzu oluşturan doku, kişinin kişiliği hakkında birkaç şey iletebilir. Araştırmacılar, insanların burunlarının yaklaşık 1.700 resmini inceledi ve hepsini 14 şekilde kategorize etti. Burun şekillerini analiz ettiler ve bulgularını yayınladılar.

Uzun burunlu insanlar profesyonel yaşamlarında çok hırslı ve çok çalışkan insanlardır. Mükemmeliyetçi olma eğilimindedirler ve genellikle mesleki yaşamlarını önce ve kişisel yaşamlarını ikinci sırada tutarlar. Ayrıca, kısa burunları olan insanlar çok hassastırlar. Duygulara her şeyden çok değer verir ve ailelerinde başarılı bir kariyerden çok mutlu olurlar.

Sivri burunlu insanlar büyük mali danışmanlıklar yapabilirler çünkü paralarını çok akıllıca idare ederler.

Büyük burun delikleri olanlar tasarruf etmek yerine para harcamaktan hoşlandığının bir işaretidir. Küçük burun delikleri olan kişiler ise aileye güçlü bir bağlılık gösterir.

Yüz Şekli

yüz sekli

İnsan yüzü, bir insanın sosyal ve kişisel işlevleri hakkında çok şey söyleyebilen çok karmaşık bir yapıya sahiptir. Suçlu antropolojinin kurucusu Cesare Lombroso, her tür suçun kendisini işleyen kişinin yüz yapısı ile belirlenebileceğini savundu. 2014 yılında Plos One Journal’da yayınlanan bir araştırmada 160 katılımcı katıldı. Onlardan erkek ve kadınlardan oluşan 80 öğrencinin IQ’larını değerlendirmelerini istedi.

Çalışmada uzun yüzleri olan kişilerin son derece zeki bireyler olarak bilindiğini, dar bir yüz yapısına sahip olanların ise akıllı olmak yerine duygusal olarak bölümsel olduğunu bulmuştur. Çalışma ayrıca geniş yüzlü insanların önyargılı, duygusal ve çok başarılı olma olasılığının daha yüksek olduğunu buldu.

Göz Rengi

goz rengi

Shakespeare meşhur ifadesinde ”gözler ruhunuza açılan pencere”dir. Yüzyıllar sonra bilim adamlarının ifadelerini gerçek kanıtlarla destekleyeceğini beklemiyordu.

Çalışma İsveç’teki Orebro Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Bilim adamları, kişilik özelliklerinin yanında 428 kişinin gözlerini, gözlerinin karakterlerini yansıtıp yansıtmadığını incelediler. Öğrenciler iris eğrisinin yanında dilate olduğunda kriptalardaki desenleri ve çizgilerin kasılmalarını incelediler. Araştırmacılar, hem kişiliğin hem de göz yapısının, kişiliğimizi oluşturmaktan sorumlu olan beynin ön lobuna bağlı olduğunu iddia ettiler.

Büyük kahverengi gözlü insanlar doğuştan liderdir ve son derece zeki bireylerdir ve aşırı koyu kahverengi gözlü insanlar içe dönük, gizemli ve gizlidir.

Açık mavi gözlü ve kıvrımlı irisi olan insanlar çok fazla iç güce sahiptir ve çok rekabetçi olma eğilimindeyken, koyu mavi gözlü insanlar çok fazla fiziksel güce sahip ve çok hassastırlar.

Koyu renk gözleri olan insanlar daha içe kapanık ve gizemli, hafif gözleri kısık olan insanlar ise daha dışa dönük ve sosyaldir.

Elmacık Kemikleri

elmacik kemikleri

Tanımlı elmacık kemikleri, bir kişinin yüzündeki en çekici özelliklerden biri olarak kabul edilir. Bununla birlikte, kalın elmacık kemikleri ve geniş yüzleri olan insanlar daha yüksek testosteron seviyelerine sahip olma eğilimindedir.

Science Direct’te yayınlanan bir araştırmaya göre daha büyük elmacık kemikleri ve daha yüksek testosteron seviyeleri olan bireyler daha agresif kişiliklere sahiptir ve daha şiddetli olma olasılıkları daha yüksek. Ek olarak, elmacık kemikleri yüksek olan kişilerin daha kibirli olduğu bulunmuştur.

Çalışmalar, birinin elmacık kemikleri ne kadar gözüküyorsa, kişiliklerinin daha yüksek testosteron seviyelerinden kaynaklandığını belirledi.

Parmaklar

parmaklar

Hiç parmaklarınıza baktınız mı ve yüzük parmağınızın neden işaret parmağınızdan daha uzun olduğunu merak ettiniz mi? Bir araştırmaya göre parmaklarınızın uzunluğu uterusta bir fetus olarak maruz kaldığınız testosteron seviyelerini göstermektedir.

Yüzük parmağı işaret parmağından daha uzunsa profesyonel hayatında daha fazla risk alma eğilimdedirler.

İşaret parmağınız yüzük parmağınızdan daha uzunsa, bu doğal doğmuş bir lider olduğunuz anlamına gelir.

Yüzük parmağınız ve işaret parmağınız aynı uzunluklarda ise, bu, iyi bir iletişimci olduğunuz ve dengeyi nasıl koruyacağınızı bildiğiniz anlamına gelir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN