• Haberler
  • Bölge
  • Komşu İlimiz Mardin'de Mahalle Muhtarlığına Kayyım Atandı! İşte Nedeni

Komşu İlimiz Mardin'de Mahalle Muhtarlığına Kayyım Atandı! İşte Nedeni

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Ortaklı köyü muhtarının yerine kayyım atandı.

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Ortaklı köyü muhtarlığına kayyım atandı.

Geçtiğimiz günlerde Ortaklı köyünde iki aile arasında çıkan sözlü tartışma, taşlı ve sopalı kavgaya dönüşmüştü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekipleri sevk edilmişti. Jandarma ekiplerinin müdahalesiyle taraflar ayrılmıştı.

Yürütülen soruşturma kapsamında köy muhtarı Mustafa Yılmaz’ın kavgaya karıştığı öğrenildi. Gözaltına alınan muhtar Yılmaz’ın yerine Mazıdağı Kaymakamlığınca kayyım atandı.

Ortaklı Mardin il merkezine 63 km, Mazıdağı ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köyde bulunanların çoğunun çevredeki madenlerde çalıştığı belirtildi.

Mazıdağı ilçesi, geçmişte Diyarbakır-Şam güzergahında canlı bir merkez oldu hep. İlçenin tarihi Sümerlere kadar gerilere gitmektedir. İlçenin Asur ve Urartular döneminde, M.Ö 2500'lü yıllarda adı İsala olarak geçer. Şam-Mardin ve Şam-Diyarbakır üçgeninde olmasından dolayı Samraj olarak adlandırılmaktaydı. Daha sonra Şamrah ve en son Mazıdağı olarak değişmiştir. Mazıdağı ilçesi, 9 Haziran 1937'de kurulmuştur. Şamrah, bu tarihe değin Savur ve Derik ilçelerine bağlı bir bucak merkezi idi.

Mazıdağı'nda Karaçay hayati bir önem taşımaktadır. İlçe yüzölçümü 869 km²'dir. Artuklu, Derik ve Kızıltepe ilçeleriyle komşudur.

Mazıdağı'nın nüfusu 50 bin yaklaşmaktadır.

Komşu İlimiz Mardin'de Mahalle Muhtarlığına Kayyım Atandı! İşte Nedeni

 

Bakmadan Geçme