Komşu ilimiz Mardin'i karıştıran devasa dolandırıcılık olayı! 140 Milyon dolarla kayıplara karıştılar

Mardin'de akılalmaz bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Bir şebeke, yüksek kar vaadinde bulundukları vatandaşlardan para toplamaya başladı. Şebeke üyeleri, vatandaşları ikna etmek için kısa vadeli faizlerle ödemeler yaptı. Vatandaşların güvenini kazanan şebeke 140 milyon dolarla kayıplara karıştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Mardin’in Nusaybin ilçesinde kurulan bir dolandırıcılık şebekesi, vatandaşlara yüksek kar vaadiyle başladıkları dolandırıcılık zincirini Midyat, Kızıltepe, Artuklu ilçelerine ve ardından Şanlıurfa’ya taşıyarak, piyasadan 140 milyon dolar topladı. Şebeke üyeleri, bu dudak uçuklatan miktarla kayıplara karıştı.

Sosyal Medya Üzerinden Yalan Yatırım Vaadleri

2023 yılının ortalarında faaliyetlerine başlayan dolandırıcılar, topladıkları paraları elektronik cihaz ihracatı başta olmak üzere birçok sektörde değerlendirdiklerini söyleyerek vatandaşları ikna etti. Kurdukları sosyal medya hesapları üzerinden reklam yaparak, gerçekte olmayan faaliyetleri varmış gibi gösterdiler ve parasını değerlendirmek isteyenleri kandırdılar.

Güveni Kazanıp Daha Büyük Paralar Aldılar

Mardin Haber'e göre, vatandaşlara sermaye oranında döviz bazında kar vaadinde bulunan şebeke üyeleri, kısa vadeli faizlerle ödemeler yaparak güven kazandı. Bu güvenin ardından, daha büyük meblağlarda para toplamaya başladılar. Uzun vadeli yatırımlarda paranın değerlendirileceğini söyleyerek vatandaşlardan yoğun talep gördüler.

140 Milyon Dolarla Ortadan Kayboldular

Topladıkları paraları yurt dışındaki takip edilemeyen deniz aşırı bankalara aktaran şebeke üyeleri, 140 milyon dolar ile ortadan kayboldu. Şebeke üyelerinin kaybolmasının ardından Nusaybin'de büyük bir kaos yaşandı. Vatandaşlar, dolandırıcıların evlerine gittiklerinde kimseyi bulamadılar. Birçok vatandaş, eşlerinin bileziklerini satarak şebeke üyelerine kaptırdığını belirtti. Mağdurların sayısı yüzlerle ifade ediliyor.

Mağdurlar Arasında Kimler Yok Ki?

Edinilen bilgilere göre, dolandırıcılığa maruz kalanlar arasında çiftçiler, kuyumcular, banka müdürleri, öğretmenler, okul müdürleri, doktorlar, gazeteciler, polisler, esnaflar, iş adamları ve avukatlar bulunuyor. Şebekeye para kaptıranlar arasında Mardin'in tanınan isimleri ve önde gelen iş adamlarının da olması, şebekenin ne kadar güçlü ilişkilere sahip olduğunu gösteriyor.

Bu büyük dolandırıcılık olayı, bölgedeki pek çok kişiyi derinden etkiledi ve güven kaybına neden oldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN