• Haberler
  • Siirt Haber
  • KOSGEB Girişimcilik Destekleri Artırıldı: Siirt TSO Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

KOSGEB Girişimcilik Destekleri Artırıldı: Siirt TSO Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

KOSGEB, Girişimci Destek Programı Üst Limitini 2 Milyon TL'ye Çıkardı: Yeni Destekler ve Fırsatlar Siirt'te Tanıtıldı!

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, KOSGEB’in “Girişimci Destek Programı” üst limitinin 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkarıldığı açıklandı. Toplantıya katılan KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç, girişimcilere sağlanan destekler ve başvuru süreçleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Yeni Destek Üst Limitleri

KOSGEB, girişimcilerin projelerini desteklemek ve yeni işletmelerin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Girişimci Destek Programı'nın üst limitini artırarak 2 milyon TL’ye çıkardı. Bu destek kapsamında, 1,5 milyon TL üst limit dahilinde yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli destek sağlanıyor. Genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olan girişimciler için destek üst limitine 150 bin TL ekleniyor.

KOSGEB Girişimcilik Destekleri Artırıldı: Siirt TSO Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Desteklenen Giderler ve Sektörler

Program kapsamında işletmelerin personel, makine-teçhizat, yazılım ve hizmet alımı giderleri destekleniyor. İmalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, bilgi hizmetleri, bilimsel araştırma ve geliştirme gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler bu destekten yararlanabiliyor.

Geri Ödeme Koşulları

Geri ödemeli destekler için faiz ve komisyon uygulanmayacak, geri ödemeler 36 aylık program süresi sonunda başlayacak.

Toplantıya, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kadir Demirhan, Genel Sekreter V. Raşit Başar Taner ve çok sayıda girişimci adayı katıldı. Soru-cevap bölümüyle sona eren toplantıda, girişimciler KOSGEB’in sunduğu fırsatları değerlendirme şansı buldu.

KOSGEB Girişimcilik Destekleri Artırıldı: Siirt TSO Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Bakmadan Geçme