Kur'an-ı Kerim'in Yakıldığı İsveç'te Ortalık Karıştı! Müslümanlar Sokağa Döküldü

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İsveç'te, aşırı sağcı grubun İslam düşmanı provokatör bir şahıs tarafından Kur'an-ı Kerim'i yaktığı ve tekmelediği görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından yüzlerce Müslüman sokağa döküldü. Polis ile göstericiler arasında çıkan arbedede 20 kişi gözaltına alındı.

İsveç'te aşırı sağcı grubun Kur'an-ı Kerim'i yaktığı görüntüleri sosyal medyada yayınlamasının ardından İsveç sokakları karıştı.

İsveç'te dün öğleden sonra Malmö kentinin merkezi sayılan Stortorget'te bir araya gelen aşırı sağcılar Danimarkalı politikacı Rasmus Paludan'a destek gösterisi düzenlemek istedi.

YÜZLERCE MÜSLÜMAN SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Irkçı grubun gösteriler sırasında Kur'an-ı Kerim'i yaktığı ve tekmelediği görüntüleri sosyal medyada paylaşmasının ardından yüzlerce Müslüman sokaklara döküldü. Müslümanlar, yapılan saygısızlığı protesto etmek amacı ile yürüyüş gerçekleştirdi. Müslümanların yürüyüşüne izin vermeyen polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SERT TEPKİ

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'dan İsveç'in Malmö kentine gelen İslam düşmanı Rasmus Paludan'ın ve yandaşlarının Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna sert tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, " Kuran-ı Kerim'e yönelik çirkin tahriklerini en ağır şekilde kınıyoruz." denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN