• Haberler
  • Siirt Haber
  • Kurtalan Belediyesi ve Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı: En Düşük Yevmiye 1.700 TL, Maaşlar 41.000 TL Oldu!

Kurtalan Belediyesi ve Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı: En Düşük Yevmiye 1.700 TL, Maaşlar 41.000 TL Oldu!

Kurtalan Belediye Başkanı Ali Rıza Bingöl ve Belediye İş Sendikası Siirt İl Temsilcisi Halit Akınay'ın katılımları ile 1 yılı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmeni birinci altı ayında en düşük işçi yevmiyeleri- 1.700,00 TL olmuştur. Evli ve çocuklu bir işçinin maaşı 41.000 bin TL oldu. Kurtalan Belediyesi Personel LTD.ŞTİ. Belediye Başkanlığı ile Belediye İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalanırken, yapılan sözleşmeyle 92 belediye çalışanının iş sözleşmesi yenilendi.

Sözleşmeye işveren temsilcisi olarak Kurtalan Belediye Başkanı Ali Rıza Bingöl, Sendika Temsilcisi olarak Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay imza atarak, belediye şirket çalışanlarının iş sözleşmesini yeniledi. Kurtalan Belediye Başkanı Ali Rıza Bingöl, Toplu İş Sözleşmesi’nin hayırlı olmasını temenni etti.

Yapılan sözleşme sonrası teşekkür mesajı yayınlayan Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Halit Akınay: “Kurtalan Belediyesi Personel LTD.ŞTİ. ile yaptığımız Toplu İş Sözleşmesi ile belediye şirket personelimizin işlerine devam etmelerini sağlamış durumdayız. Sözleşmeye imza atan Kurtalan Belediye Başkanı Ali Rıza Bingöl’e teşekkür ediyor, yaptıkları hizmetlerde başarılarının devamını diliyoruz” dedi. Belediye başkanlığı makamında düzenlenen tören, Belediye İş Sendikası Başkanı Halit Akınay ile Kurtalan Belediye Başkanı Ali Rıza Bingöl, arasında atılan imzayla sona erdi.
İşveren KURTALAN BELEDİYESİ PERSONEL LİMİTED ŞİRKETİ ile BELEDİYE İŞ SENDİKASI arasında işçiler adına yapılmak istenen Toplu İş Sözleşmesi taraflar 04.10.2024 tarihinde bir araya gelerek işçiler adına yapılmak istenen Toplu İş Sözleşmesinin tüm maddeleri üzerinde anlaşma sağlanmıştır.

ANLAŞMA ŞEKLİ AŞAĞIDA ÇIKARILMIŞTIR

1-Toplu İş Sözleşmenin tüm idari maddeler TİS’teki şekli ile kabul edilmiştir.

2-MADDE 40-TABAN ÜCRET VE ÜCRET ZAMMI: A) TABAN ÜCRET Toplu iş sözleşmesi başlangıç tarihi itibari ile en düşük işçi yevmiyeleri 1.700,00 TL’ye yükseltilmiştir.

Toplu iş sözleşmesi başlangıç tarihi itibari ile en düşük işçi yevmiyeleri 1.700,00 TL’ye yükseltilmiştir.

B)ÜCRET ZAMMI:

1-YIL BİRİNCİ ALTI AY ÜCRET ZAMMI:

01.10.2024 tarihinden itibaren işçilerin en düşük taban yevmiyeleri 1.700,00 TL ‘ye çıkarılmıştır. Sosyal haklar ise Toplu İş Sözleşmede ki şekli kabul edilmiştir. Bu zamlar tüm parasal maddelere eklenmiştir.
2-YIL İKİNCİ ALTI AY ÜCRET ZAMMI: 01.04.2025 tarihinden itibaren İşçilerin birinci yıl ikinci altı ayının ilk günündeki brüt çıplak ücretlerine, birinci yıl ikinci altı ayın birinci gününden geçerli olmak % 15 oranında zam yapılmıştır. Bu zamlar tüm parasal maddelere eklenecektir.
3- Bu Toplu İş Sözleşmesi (2) yıllık bağıtlanmış olup, 01.10.2024-30.09.2025 dönemlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi 04.10.2024 tarihinde imzalanmıştır. İş bu tutanak taraflarca 4 nüsha olarak düzenlenip taraflarca imza altına alınmıştır.

İŞVEREN TEMSİLCİLERİ ALİ RIZA BİNGÖL KURTALAN BELEDİYE BAŞKANI

SENDİKA TEMSİLCİLERİ ŞUBE BAŞKANI İSMAİL ÖZER ŞUBE MALİ SEKRETERİ

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme