• Haberler
  • Siirt Haber
  • Kurtalan Devlet Hastanesi'nde İlk Tiroid Bezi Cerrahisi Başarıyla Gerçekleştirildi

Kurtalan Devlet Hastanesi'nde İlk Tiroid Bezi Cerrahisi Başarıyla Gerçekleştirildi

Kurtalan Devlet Hastanesi, KBB polikliniğinde ilk kez tiroid bezi cerrahisi uygulayarak önemli bir başarıya imza attı. Boyun sol tarafında şişlik şikayetiyle hastaneye başvuran 41 yaşındaki kadın hasta, uygulanan ameliyatın ardından sadece iki gün içinde iyileşerek taburcu oldu.

Siirt’in Kurtalan ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi, Kulak Burun Boğaz (KBB) branşında bir ilki gerçekleştirerek tiroid bezi cerrahisini başarıyla tamamladı. Hastane, bu cerrahi müdahaleyle sağlık hizmetlerinde önemli bir adım atmış oldu.

41 yaşındaki kadın hasta, boynunun sol tarafında yaşadığı şişlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan ultrasonografi (USG) incelemesinde, tiroid bezinin sol lobunda en büyüğü 4 cm olan nodüller tespit edildi. Tanı süreci, radyoloji uzmanının gerçekleştirdiği ince iğne aspirasyon biyopsisi (İİAB) ile netleştirildi.

Hastanın durumu üzerine, deneyimli KBB uzmanı Op. Dr. İrem GÖKGÖZ tarafından Sol Lobeistmektomi (tiroid sol lobunun alınması) ameliyatı yapıldı. Ameliyatın ardından hastamız, sadece iki gün içinde sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü, hastanede gerçekleştirilen bu önemli cerrahi müdahalenin ardından, operasyonu gerçekleştiren hekimlere ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Bu başarı, Kurtalan Devlet Hastanesi'nin sağlık hizmetlerinde geldiği noktayı ve bölgedeki sağlık altyapısının güçlendiğini gözler önüne seriyor.

Kurtalan Devlet Hastanesi'nde İlk Tiroid Bezi Cerrahisi Başarıyla Gerçekleştirildi

Bakmadan Geçme