• Haberler
  • Genel
  • Lübnan'daki Patlamalar Türkiye'yi de Etkiler mi? Bakan Uraloğlu'ndan Kritik Açıklama!

Lübnan'daki Patlamalar Türkiye'yi de Etkiler mi? Bakan Uraloğlu'ndan Kritik Açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'da yaşanan çağrı cihazı patlamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'de bu cihazların neredeyse hiç kullanılmadığını belirten Uraloğlu, ülkedeki siber güvenlik önlemlerinin de güçlü olduğunu vurguladı.

Lübnan’da çağrı cihazlarının patlatılması sonucunda yaşanan can kayıplarına değinen Bakan Uraloğlu, bu cihazların genellikle takip edilmesi zor olduğu için belirli gruplar tarafından tercih edildiğini ifade etti. Uraloğlu, "Bu tür cihazlar radyo dalgalarıyla haberleşme sağlıyor, dolayısıyla takibi zor. Hizbullah’ın bu cihazları kullandığına dair bilgiler var," dedi. Patlamaların nedenine ilişkin iki farklı senaryo üzerinde durulduğunu belirten Uraloğlu, bunlardan birinin cihazların İsrail tarafından patlayıcı yerleştirilerek sabote edilmesi, diğerinin ise bataryaların sinyalle kısa devre yaparak patlaması ihtimali olduğunu söyledi.

Türkiye’de Çağrı Cihazı Kullanımı Çok Az

Bakan Uraloğlu, Türkiye’de çağrı cihazlarının yaygın olmadığını ve bu sebeple ülkede bir risk bulunmadığını belirtti. Cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte çağrı cihazlarının kullanım dışı kaldığını ifade eden Uraloğlu, "Türkiye’de çağrı cihazları özelinde bir risk olmadığını net bir şekilde söyleyebiliriz" dedi.

Siber Güvenlik Önlemleri Güçlü

Türkiye’nin siber güvenlik alanında önemli adımlar attığını vurgulayan Uraloğlu, her gün 400’den fazla siber saldırının engellendiğini belirtti. Siber güvenlik açısından Türkiye’nin dünya genelinde ilk 10 ülke arasında yer aldığını ifade eden Bakan, "Ülkemizi ne kadar millileştirirsek, o kadar güvende oluruz," dedi. Ayrıca, internet bağlantılı elektronik cihazların siber güvenliğinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Uraloğlu, bu alanda yapılacak daha çok şey olduğunu sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme