Makam aracıyla insan kaçakçılığı yapan generale gözaltı

Suriye sınırında emir astsubayı ve bir uzman çavuşla birlikte insan kaçakçılığı yaptığı tespit edilen tuğgeneral B.Ç. gözaltına alındı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Geçen aylarda Şanlıurfa’da insan kaçaklığı operasyonu bir skandalın ortaya çıkmasına neden oldu. Emir astsubay ile uzman çavuşun Suriye’de görev yapan general B.Ç.’nin makam aracıyla sınırdan insan kaçakçılığı yaptığı ve binlerce dolar kazandıkları ortaya çıktı.

Halk Tv’nin aktardığına göre, general B.Ç. Ankara’da gözaltına alındı. B.Ç.’nin Şanlıurfa’ya götürüldüğü öğrenildi.

MSB KAYNAKLARI DOĞRULAMIŞTI

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları birlik komutanı tuğgeneralin emekliliğe sevk edildiğini, sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının ise görev yerinin değiştirildiğini açıklamıştı.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, 20 Mayıs’ta köşesinde, Suriye’deki operasyon bölgesinde görevli bir tuğgeneralin makam aracıyla Suriye’den Türkiye’ye insan kaçakçılığı yapıldığını yazmıştı. Terkoğlu, “Konuştuğum kaynaklar, Suriye’deki birliklerde görevli Tuğgeneral B.Ç’nin emir astsubayının ve korumalığını yapan uzman çavuşun bu nedenle gözaltına alındığını söyledi” ifadelerini kullanmıştı. Terkoğlu, “Bu olayı araştırırken vakanın ilk olmadığını öğrendim. Özellikle alt rütbelerde, benzer birçok işbirlikçi ortaya çıkarılmış” demişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN