Mark Zuckerberg'in kıyamet hazırlığı! Tam 100 milyon dolarlık yer altı sığınağı! Peki kaçabilecek mi?

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak inşa ettiriyor. Bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5.000 metrekare olacağı kaydedildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Mark Zuckerberg’in kıyamet önlemleri dünya gündemine bomba gibi düştü. Tam 100 milyon değerinde yaptırdığı yeraltı sığınağı gerçekten de kıyametten koruyacak mı? İşte gizemli yeraltı sığınağının detayları…

Mark Zuckerberg’in Koolau Çiftliği adıyla yaptırdığı 100 milyon dolarlık dev projesi herkesi şaşkına çevirdi. Gizemli yer altı sığınağının lüks bir konut haline dönüştürülmesi de herkesi meraklandırıyor. Kıyamet öncesinde büyük önlemler alan Zuckerberg, kıyametten korunabilecek mi? İşte gizemli yer altı sığınağının detayları…

EN PAHALI İNŞAAT PROJESİ

Mark Zuckerberg'in Hawaii'de yaptırdığı yeraltı sığınağına toplam maliyeti 100 milyon dolar olarak belirtiliyor. Modern tarih içerisinde en pahalı kişisel İnşaat projelerinden biri olarak tarihe kazınan bu proje Kauai Adası’nda bir düzineden fazla binayı kapsıyor.

5000 metrekarelik yeraltı sığınağı uzanan birçok farklı tünel ile birbirine bağlanmaktadır. 2 merkezi malikane etrafında yer alan bu proje yaşam alanları ve mekanik odaları içermektedir. Patlamaya dayanıklı beton ve çelik bir kapıyla korunacak bu yapı en az 30 yatak odası ve 30 banyodan oluşmaktadır.

Ana bina ile birlikte konukevleri ve ağaç evlerinden oluşan bu proje çıkış ve girişlerde tuş takımı kilitli ve ses yalıtımlı kapılarla korunuyor. Bunun yanı sıra kütüphanede de gizli veya kör bir kapı yer alacağı belirtildi. Çiftlik binasında çok fazla kamera yer alacağı aktarılırken çalışanlara NDA imzalatılacağı da ifade edildi.

1400 dönümlük arazide 55 fit çapında ve 18 fit yüksekliğinde bir su deposunun yer alacağı aktarılırken bir pompa ile bu suyun tüm yapıya dağıtımı sağlanacak. Kendine yetebilecek bir Çiftlik olması amaçlanırken Mark Zuckerberg'in 170 milyon dolarlık bütçe ayırdığı aktarılıyor. Zuckerberg, kendisi, karısı ve çocuklarının rahatlıkla kullanacağı bir çiftlik evi tasarladı. Birçok kişi Mark Zuckerberg’in kıyamet hazırlığı yaptığını ifade ederken kıyametten korunmak bu kadar kolay mı? sorusu da akıllarda yer ediniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN