Maskesiz Sokağa Çıkılamayan İl Sayısı 26 Oldu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Bolu ve Gümüşhane'de de maskesiz sokağa çıkmanın yasaklanmasıyla birlikte, maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu il sayısı 26'ya yükseldi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Bolu ve Gümüşhane'de maskesiz sokağa çıkma yasağı getirildi. Böylece maskesiz sokağa çıkma yasağı olan il sayısı Siirt dahil 26'ya yükseldi.

Kurala Uymayanlara İşlem Yapılacak

Yapılan açıklamada, "Kontrollü sosyal yaşam süreci kapsamında il ve ilçelerimizin tamamında, tüm vatandaşlarımızın ikametleri dışında bulunacakları tüm alanlarda ağız ve burunu kapatacak şekilde standartlara uygun maske takmalarına, aynı şekilde belirtilen yerlerde sosyal mesafe kurallarına uyarak kalabalık ortamlar oluşturulmadan hareket edilmesine, güvenlik kuvvetleri, zabıta ve diğer denetim ekipleri tarafından uygulamanın etkin şekilde denetlenmesine, kurala uygun hareket etmeyenler hakkında yasal işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

Maskesiz Sokağa Çıkma Yasağı Olan İller

Adıyaman, Amasya, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Gaziantep, Karabük, Sakarya, Isparta, Kırklareli, Burdur, Siirt, Rize, Kayseri,Tunceli, Kırıkkale, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, Trabzon ve Manisa'da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklanması yönünde karar aldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN