• Haberler
  • Ekonomi
  • MEB'den 6 İl Valiliğine ''Türk Okulları'' Hakkında Uyarı

MEB'den 6 İl Valiliğine ''Türk Okulları'' Hakkında Uyarı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 6 ilin valiliğine 'Türk Okulları' başlıklı bir yazı gönderdi. Yazıda, MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde belirtilen bazı maddeler hatırlatıldı.

Yönetmelikte yer alan hükümlere göre, özel eğitim kurumlarına, 1739 sayılı Milli Eğitim Kanunu'nda belirtilen Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkelerine uygun, anlam taşıyan Türkçe isimler verilmesi gerektiği vurgulandı.

Azınlık okulları, yabancı ve milletlerarası okullar ile sadece yabancı dil eğitimi veren kurslar dışında kalan kurumların, kıta, ülke, millet, tarih, rakam, yabancı kurum ve kuruluş adları kullanamayacağı belirtildi.

Ayrıca, kurum adlarının kısaltmalar dizininde yer alan Türk Dil Kurumu tarafından onaylı kısaltmalar dışında kısaltma olarak kullanılmaması gerektiği ifade edildi.

Eğer kurum adı kısaltma olarak kullanılacaksa, bu ismin kurum açma izni ve çalışma ruhsatında yer almasının zorunlu olduğu belirtildi.

Bakanlık, Türkçe isim kullanmayan okulların tespit edildiğini ve bu durumun 6 ilin valiliklerine bildirildiğini belirterek, "Kurum adlarının yönetmeliğe aykırı olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, yeni bir kurum adı önerilmesi gerekmektedir." şeklinde uyarıda bulundu.

Ayrıca, kanuna aykırı olarak isimleri Türkçe olmayan okul sayısının bu 6 ilde 30 olduğu öğrenildi.

Bakmadan Geçme