MEB Resmen Açıkladı! Okulların Açılış Tarihi Değişti! Ders Saatleri Güncellendi

Geçtiğimiz yıl gündemden düşmeyen müfredat değişikliğinin kapsamı yeni yeni ortaya çıkarken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okulların tatil süresi ve ders saatlerine yönelik değişikliğe gideceği öğrenildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in söz konusu uygulamaya yönelik açıklamaları yeniden gündem olurken, okulların açılma tarihi de kesinlik kazandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

14 Haziran tarihi itibarıyla 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı noktalanırken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki tatil süreleri ve ders saatlerini yeniden düzenlemek için çalışmalara başladı.

Geçtiğimiz yıl aylarca gündeme kalan müfredat tartışmalarına yönelik konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin tatil sürelerinde 20 güne yakın kısalmaya gidileceğini belirtirken, 9 Eylül'de açılması beklenen okulların bu karardan etkilenip etkilenmeyeceği merak konusu olmuştu.

DEĞİŞİKLİK GELECEK YIL UYGULANACAK, OKULLAR 9 EYLÜL'DE AÇILACAK

Geçtiğimiz yıl konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda Yusuf Tekin, öğretmenlerden ders saatlerine yönelik şikayetler olduğunu belirterek hem tatil hem de ders saatlerinde önemli değişikliklere gidileceğini belirtmişti.

Okulların 9 Eylül'de başlayacağının kesinleşmesi ve tatillerdeki değişikliğin gelecek yıldan itibaren uygulanacak oluşunun ortaya çıkmasının ardından Tekin'in açıklamaları yeniden gündem oldu.

Bakan Tekin, ders saatlerine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şimdi kazanım sayımız fazla derslerde. Öğretmenlerimiz haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor. Hal böyle olunca, öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor, toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Çocuk başarısız oluyor çünkü yaşının pedagojik gerekliliklerinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz."

Okulların 9 Eylül'de başlayacak olmasının ardından milyonlarca öğrencinin merak ettiği ara tatil ve sömestr tarihleri de belli oldu.

İLK ARA TATİL NE ZAMAN?

Birinci dönem ara tatili, 11-15 Kasım 2024'te yapılacak.

15 TATİL NE ZAMAN?

Yarıyıl tatili ise 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma sona erecek.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2025 Yaz tatili 20 Haziran'da karnelerin alınmasıyla birlikte başlayacak.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Veli | 05 Ağustos 2024 01:42

    Başlık ile haberin alakası yok maalesef...

BUNLARA DA BAKIN