Meral Akşener: Ben Aday adayı değilim ben başbakan adayıyım

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Akşener, “Ben sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı ile ilgili yaptığı tarife yüzde yüz katılıyorum. Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim.

Bunu net bir şekilde söylüyorum. Kendi adıma bunu söylüyorum. Ama kim aday olacak kısmında seçilecek, kazanacak bir adayla ve Cumhurbaşkanlığını devam ettirecek bir adayla devam edeceğiz. Ben başbakanlığa adayım" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV'de soruları yanıtladı. Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını beklediklerini belirten Akşener, şöyle konuştu:

CUMHURBAŞKANI ADAYI DEĞİLİM

Akşener, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili ise “Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı ile ilgili yaptığı tarife yüzde yüz katılıyorum.

Ben aday değilim. Ben cumhurbaşkanı adayı değilim. Bunu net bir şekilde söylüyorum. Kendi adıma bunu söylüyorum. Ama kim aday olacak kısmında seçilecek, kazanacak bir adayla ve cumhurbaşkanlığını devam ettirecek bir adayla gideceğiz” dedi.

“BAŞBAKANLIĞA TALİBİM”

Akşener, açıklamasının devamında, “Ben başbakanlığa adayım. Ben MHP'nin genel başkanlığına aday olduğumda her konuşmamda ‘Ben başbakan olacağım' demiştim. Ben tutarlı bir insanım. Başbakan olmak gibi… Başbakanlığa talibim. Başbakanlık seçimi için elbette iddialıyım” dedi.

“Bu konuyu Sayın Kılıçdaroğlu ile hiç konuşmadık. Bu benim şahsi kararım. Ben bunu kimseyle müzakere etmiş değilim. Sadece partide arkadaşlarım biliyor” diye devam eden Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Mesele Tayyip bey düşmanlığı değil. Tayyip bey yerine kimi oturtursanız oturtun, öyle bir güçle yoldan çıkar. Bu sistem yanlış. Türkiye bunu gördü. Biz haklı çıktık. Biz bu sistemi değiştirmek mecburiyeti ile karşı karşıyayız.

* Bu sistemin değişmesine engel olacak, Türkiye'nin önüne tıkama yapmayacağım demiştim. Ben cumhurbaşkanı adayı değilim ama cumhurbaşkanlığı makamını seçimle almak zorundayız.

* Diyelim ki adayımızı seçtik. Siz o yetkileri sonsuz kullanamayacaksınız. Siz cumhurbaşkanı olacaksınız, tekrar sizi seçime götürmeyeceğiz, orada kalacaksınız. Ondan sonra parlamenter sisteme geçişi sağlayacaksınız.

* Geçmiş cumhurbaşkanlarımız gibi saygın, daha sembolik, Türkiye'nin birliğinin, bütünlüğünün sembolü, bir siyasi partinin başı, genel başkanı değil bir konumda olacaksınız.

* Sayın Kılıçdaroğlu'nun vasıflarını tarif ettiği bu şahıs belli değil ama o vasıfların hepsine katılıyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN