Merkez Bankası'ndan Açıklama: 500 ve 1000 Liralık Banknotlar mı Geliyor? Merakla Beklenen Soru Cevap Buldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 500 ve 1000 liralık banknotların çıkarılmasına yönelik iddialara yanıt verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Karahan, üst banknotlara ihtiyaç olup olmadığının teknik analizler sonucunda belirleneceğini ve bu konuda birimlerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, bir karar alındığında bunun kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacağını ifade etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün yaptığı sunumda çeşitli konulara değinen Karahan, enflasyon hedefinden TÜİK verilerine ve tasarruf tedbirlerine kadar pek çok konuda açıklamalar yaptı. Sunum sonrası milletvekillerinin sorularını cevaplayan Karahan, 500 ve 1000 liralık banknotlarla ilgili soruya da açıklık getirdi.

Karahan, "Bu kapsamda, küpür kompozisyonunu sizin dediğiniz şekilde ve farklı göstergelerle yakından takip ediyoruz. Üst banknota ihtiyaç olup olmadığı teknik analizler sonucunda ortaya çıkıyor, bu konuda birimlerimiz çalışıyor, incelemelerimiz devam ediyor. Bir karar verildiğinde, bu, kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır," dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN