• Haberler
  • Genel
  • Mevlid Kandili'nde Neler Yapılır? Salavat Getirme ve Zikirle Geceyi Nasıl Değerlendirirsiniz?

Mevlid Kandili'nde Neler Yapılır? Salavat Getirme ve Zikirle Geceyi Nasıl Değerlendirirsiniz?

Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunu anmak ve onun hayatını hatırlamak amacıyla idrak edilen mübarek bir gecedir. Peki, Mevlid kandilinde hangi ibadetler yapılır? Mevlid kandilinde hangi dua okunur, hangi zikir çekilir? İşte Mevlid kandilinde yapılacak ibadetler

Mevlid kandilinde yapılacak ibadetler, kandil gecesinin gelmesi ile birlikte merak edilmekte. Bu özel gecede, Müslümanlar Allah’a yakınlaşmak için çeşitli ibadetlerle vakit geçirirler. Mevlid Kandili'nde yapılacak ibadetler arasında namaz kılmak, Kur’an-ı Kerim okumak, dua etmek ve salavat getirmek yer alır. Peki, Mevlid kandilinde hangi ibadetler yapılır? Mevlid kandilinde hangi dua okunur, hangi zikir çekilir? İşte Mevlid kandilinde yapılacak ibadetler

MEVLİD KANDİLİNDE YAPILACAK İBADETLER

Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunu anmak için idrak edilen mübarek bir gecedir. Kandil gecelerinde yapılacak ibadetler arasında Peygamber Efendimiz’e salât ü selâm getirmek, oruç tutmak, namaz kılmak, Kur'an-ı Kerim okumak, tesbih çekmek ve samimi bir şekilde tövbe etmek yer alır.

MEVLİD KANDİLİNDE HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Mevlid Kandili’nde yapılacak ibadetlerden biri de zikir ve dua etmektir. Peygamber Efendimiz'e salât-ü selâm getirmek, "Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed" diyerek yapılan dualardan biridir.

Ayrıca "Estağfirullah", "Sübhanallah", "Elhamdülillah", "Allahu ekber" gibi zikirler bu gecede sıkça tekrar edilmelidir. Günahların affı için samimi tövbe ve istiğfarlar edilerek, Allah’ın rahmetine sığınılmalıdır.

Bakmadan Geçme