• Haberler
  • Siirt Haber
  • Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Siirt'te Eğitim Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Siirt'te Eğitim Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Siirt ziyaretinde ildeki eğitim durumu ve yatırımlarını değerlendirerek öğretmenlerle buluştu.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, ilimizi ziyaret ederek Siirt İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Bakan Tekin, ilk olarak Siirt Valiliği şeref defterini imzaladı ve Valimizden ilimizdeki eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Toplantıda, eğitim yöneticilerimizden il genelindeki eğitim durumu hakkında brifing alan Bakan Tekin, ildeki eğitim yatırımları, öğrenci başarıları, Bakanlık projeleri ve yerel uygulamalar gibi konuları değerlendirerek eğitimde yaşanan gelişmeler ve ihtiyaçlar üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Toplantının ardından düzenlenen basın açıklamasında, Bakanlık birim amirleriyle Türkiye genelinde çeşitli illeri dolaştıklarını ve bu illerdeki sorunlara yerinde çözüm üretmek için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Siirt'te Eğitim Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Bakan Tekin, Sancaklar Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Bakan Tekin, daha sonra okul bahçesinde düzenlenen bayrak törenine katıldı. Törende öğretmenlerle bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyen Bakan Tekin, öğretmenlerin eğitimin niteliğini artırmadaki önemli rolüne vurgu yaptı ve emekleri için teşekkür etti. Ayrıca, doğum günü olan öğretmenlere sürpriz yaparak kutlamalarda bulundu.

Bakan Tekin, ziyareti kapsamında 7. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali’nin "Özgür Gazze" temalı kapanış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, festivalin Filistin temalı olarak devam ettirilmesinin önemine dikkat çekti ve eğitimde bağımsızlık konusunu ön plana çıkardı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Siirt'te Eğitim Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Bakan Tekin, konuşmasında, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlıklı müfredat ve program çalışmalarıyla birlikte, özgürlükleri ve bağımsızlıkları için mücadele edecek bir kuşak yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl 7 Ekim’de başlayan saldırılar sonrası okullarda yapılan saygı duruşları ve bu yıl 'Çanakkale'den Gazze'ye bağımsızlık temalı ilk ders etkinlikleri ile eğitim ve bağımsızlık konularının önemine vurgu yaptı.

Bakan Tekin’in ziyareti, eğitimdeki gelişmelerin yanı sıra öğretmenlerin ve öğrencilerin motivasyonunu artırmayı amaçlayan anlamlı buluşmalara sahne oldu.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Siirt'te Eğitim Değerlendirme Toplantısına KatıldıMillî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Siirt'te Eğitim Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Bakmadan Geçme