• Haberler
  • Eğitim
  • Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Ortak Sınavlara Yeni Düzenleme: Sorular Artık Bu Konulardan Çıkacak! 5. 6. 7. ve 8. sınıflar Sınav Sorularınız Bu Konulardan Çıkacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Ortak Sınavlara Yeni Düzenleme: Sorular Artık Bu Konulardan Çıkacak! 5. 6. 7. ve 8. sınıflar Sınav Sorularınız Bu Konulardan Çıkacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, 9 Eylül 2023'te yürürlüğe giren yönetmelikle, ortak yazılı sınavların sadece belirlenen konu soru dağılım tablolarına göre yapılacağını duyurdu. İşte belirlenen konular...

Milli Eğitim Bakanlığı, 9 Eylül 2023'te yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile ortak yazılı sınavlara ilişkin önemli bir değişikliğe imza attı. Ülke genelinde, illerde, ilçelerde ve okullarda yapılacak ortak yazılı sınavlar, artık belirlenen konu soru dağılım tabloları çerçevesinde uygulanacak.

Bu kapsamda, birinci dönem için temel eğitim ve ortaöğretimdeki farklı branş ve sınıf düzeylerinde kullanılacak "konu soru dağılım tabloları" yayımlandı. Okullarda yapılacak yazılı sınavlarda hangi senaryonun uygulanacağı, eğitim kurumlarındaki sınıf veya alan zümresi tarafından belirlenecek ve tüm sınavlar, belirlenen konu soru dağılım tablolarına göre hazırlanacak.

Bu düzenleme ile sınavların daha sistematik ve eşitlikçi bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı konu soru dağılım tablolarına erişim sağlayarak sınavlar hakkında bilgi sahibi olabilirler.

Konu soru dağılım tablolarına ulaşmak için buraya tıklayınız.

Bakmadan Geçme