• Haberler
  • Eğitim
  • Milli Eğitim Bakanlığı Online Eğitimle Alınan Diplomaları Kabul Etmeyecek | MEB'den Yeni Denklik Kararı

Milli Eğitim Bakanlığı Online Eğitimle Alınan Diplomaları Kabul Etmeyecek | MEB'den Yeni Denklik Kararı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan yeni düzenleme ile online eğitimle alınan diplomaya denklik verilmeyecek.

Resmî Gazetede yayımlanan yeni Denklik Yönetmeliğine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yurt içinde milletlerarası ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel öğretim kurumları ile yurt dışındaki kurumlardan alınan öğrenim belgesi ve diplomaların denklik işlemlerinde yeni kriterler belirledi.

SEVİYE TESPİT SINAVI YAPILACAK

Ders yılı içinde öğrenim belgesi olmayan öğrencinin, eğitim öğretimden uzak kalmaması için hangi ülke, okul ve sınıfta okuduğuna dair velisinin yazılı beyanı doğrultusunda geçici olarak okula devamı sağlanacak, veliden öğrencinin öğrenim belgelerini üç ay içinde getirmesi istenecek. Savaş, afet veya sığınma nedeniyle denklik talebinde bulunanlardan belgelerini ibraz edemeyenler, seviye tespit sınavına alınacak ve sınav sonucuna göre sınıf seviyesinde denklik işlemi yapılacak.

Denklik başvurusunda bulunan öğrencinin, farklı okul türlerine ait ibraz ettiği belgelere göre başarılı olduğu ders sayısı ve içeriği birlikte değerlendirilecek. Değerlendirmeler sonucunda öğrencinin, uygun ilköğretim ve ortaöğretim okullarından birine veya bir sınıf, alan, bölüm ya da dala denklik işlemi yapılacak.

ONLİNE EĞİTİMLE ALINAN DİPLOMALARI KABUL ETMEYECEK

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; MEB, yurt içindeki uluslararası ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel öğretim kurumları ile yurt dışındaki aynı kademedeki kurumlardan alınan öğrenim belgesi ve diplomaların denklik işlemleriyle ilgili şartları belirledi. Buna göre öğrenimlerinin bir kısmını veya tamamını uzaktan öğretim yoluyla yaparak alınmış olan belge ve diplomalar denklikte geçerli sayılmayacak.

Düzenlemeyle, denklik işleminden muaf tutulacak öğrenciler belirlenirken; ‘yurt dışında terör örgütlerine üyelik, irtibatı veya iltisakı konusunda tereddüde düşülen ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarında öğrenim görerek alınan belgeler’ denklikte değerlendirilmeyecek.

Bakmadan Geçme