Mustafa Destici 'Vatandaşlıktan Çıkarılsın' Dedi, Ailesi 'Zaten Vatandaş Değil' Dedi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, EURO 2024'te Almanya Milli Takımı'nda oynayan ve 'Ben Kürdüm' diyen Deniz Undav'ın vatandaşlıktan çıkarılmasını talep etti. Undav'ın ailesi ise 'Zaten Türk vatandaşı değil' yanıtını verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, EURO 2024'te Almanya Milli Takımı'nda forma giyen Deniz Undav'ın bir röportajda "Ben Kürdüm" demesi üzerine vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi.

Bu talebe karşılık olarak, Deniz Undav'ın ailesi "Zaten Türk vatandaşı değil" şeklinde bir açıklama yaptı. Aile, Undav'ın Almanya'da doğduğunu ve Alman vatandaşı olduğunu vurguladı.

Aile adına açıklama yapan Azad Barış, Destici'nin sözlerine sert tepki gösterdi. Barış, "Deniz Undav, Ezidi, Kürt ve Türkiyeli kimliğiyle gurur duyuyor. Ancak, ırkçı zihniyetin dayatmalarını kabul etmiyoruz" dedi.

Stuttgart doğumlu golcü oyuncu Deniz Undav, Almanya'ya göç etmiş bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi ve şu anda Almanya Milli Takımı'nda EURO 2024'te mücadele ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Doğan | 30 Haziran 2024 17:56

    Ben Kürdüm demek ne zamandan beri yasak olmuş. Haberimiz yok. Bütün kürlerden özür dilemesini bekliyorum . Bu dana kafalının.

BUNLARA DA BAKIN