• Haberler
  • Dünya
  • Netanyahu'nun evi kamikaze drone ile vuruldu! İşte evinin son hali

Netanyahu'nun evi kamikaze drone ile vuruldu! İşte evinin son hali

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki evinin Hizbullah'a bir kamikaze İHA'sı tarafından hedef alınmasının ardından oluşan hasarın fotoğrafları ortaya çıktı. Görüntülerde evin sadece ön kısmındaki camın hasar aldığı görüldü.

Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen bir İHA, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun evini hedef aldı. İsrail hükümeti, İsrailli basın organlarına yayın yasağı getirdi. Netanyahu'nun sözcüsü, başbakanın evine doğru bir insansız hava aracı fırlatıldığını doğruladı. Dünya gündemine bomba gibi düşen bu gelişme sonrası Hizbullah tarafından hedef alınan evin son görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde evin sadece küçük bir kısmının hasar aldığı görüldü.

SALDIRI ESNASINDA EVDE DEĞİLLERDİ

Netanyahu'nun evi kamikaze drone ile vuruldu! İşte evinin son hali

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Meyadin televizyonu, kamikaze SİHA'nın yaklaşık 70 kilometre uçup Kayserya'ya dalış yaptığını bildirdi. Kayserya'daki hedefin neresi olduğu kısa sürede anlaşıldı, İsrail ordusu kamikaze drone'un Netanyahu'nun evini hedef aldığını ve vurduğunu açıkladı. Açıklamada, Binyamin Netanyahu ve eşi Sara'nın saldırı sırasında evde olmadığı belirtildi.

TARİHTE BİR İLK

Hizbullah'ın televizyonu El Menar, saldırıyı "Tarihte bir ilk-Bir drone başbakanın Kayserya'daki evini vurdu" başlığıyla sundu, kamikaze SİHA'nın İsrail'in tüm hava savunma sistemlerini ve helikopterlerini atlatıp hedefine ulaştığını bildirdi. Sosyal medyada paylaşılan kayıtlardan birinde, İsrail hava savunma sistemlerinden ateşlenen bir önleme füzesinin Hizbullah'ın drone'unu ıskalayıp Nehariye'ye düştüğü görüldü.

Bakmadan Geçme